Annons

My, 27, överfölls av tre okända män – då slog hon ner dem: ''Ren överlevnadsinstinkt''

Annons

27-åriga My blev överfallen av tre okända män på lördagsnatten. Helt ensam lyckades hon slå ner dem alla och gå oskadd därifrån.

Nu har My skrivit ett inlägg om händelsen som hon uppmanar att dela vidare för att människor ska bli mer uppmärksamma på att det finns sådana människor.

Enligt SVT var hon på väg hem från sin syster sent på lördagsnatten i Härnösand när hon plötsligt hörde springande steg bakom sig. När hon vände sig om såg hon tre unga män komma springandes mot henne, vad de inte visste var att hon inte var någon man skulle bråka med.


”Jag är en tjej på 155.5 cm, som väger ca 65 kg. Jag gick hem med en knoge som jag misstänker fått en spricka i och ett ringfinger som fått en spricka/gått av. Dom gick hem med en knäckt näsa, ett blå öga och nån av dom fick en spark i pungen. Jag vann, över tre små pojkar som såg mig ett lätt byte.”

När My vände sig om såg hon tre killar springa rakt mot henne.

– Jag frös till för en sekund men tänkte att det kanske inte var ute efter mig, så jag fortsatte gå. Men de kom ikapp och började slita i mig, berättar hon för Newsner.

Den ena killen drog tag i Mys luva, den andra började slita i jackfickan och den tredje stod mest och tittade på.

Det var då fightern i My kickade in.

– Den ena fick en spark mellan benen och den andra en smäll i ansiktet och i bröstet. Jag vet inte hur det gick till, men jag kom loss i alla fall. Och till slut sprang killarna åt varsitt håll, säger hon Newsner och fortsätter:

– Jag tror det var ren överlevnadsinstinkt. Jag har skämtat om att jag inte kommer vara den som blir paralyserad och ger upp, men jag har ju inte vetat säkert om så skulle vara fallet, säger hon.


Misstänker en spricka i handen

My ringde till sin syster som fick vara sällskap i telefonen sista biten hem. Under natten polisanmäldes händelsen och hon delade även med sig av vad som hänt på Facebook.

”Hej mina kära vänner. Jag kan ärligt säga att jag aldrig varit stoltare att min pappa Kenneth Nilsson och farfar Tage lärde mig hur man slogs i tidig ålder. Ikväll, i höjd med Landgren, när jag var på väg hem från min syster, så blev jag överfallen av 3 unga killar. De var i ca 19-20 års åldern. Jag är en tjej på 155.5 cm, som väger ca 65 kg”, skriver hon i inlägget.

Facebookinlägget har nåtts av tusentals och flera hyllar hennes mod.

”Härligt! Tur det var dej de försökte ge sig på och att du kunde ge dem en nyttig läxa. Bra gjort.”, skriver en.

”Där fick de allt bita i det sura äpplet”, skriver en annan.

”Starkt. Det borde finnas fler som du”, skriver en tredje.

My berättar att hon mår bra efter omständigheterna men misstänker att hon fått en spricka i handen efter slagsmålet.

Nu hoppas hon på att polisen hittar gärningsmännen och att ingen annan råkar ut för samma sak.

”Idag kom jag lindrigt undan, men nästa tjej kanske inte kan ta hand om sig lika bra som jag kan. Dela skiten ur detta inlägg, för om inte annat så kanske pojkarna ser det och får sig en extra tankeställare.”

Hon skriver även i inlägget att händelsen är polisanmäld och att tips mottages till My själv eller till 114 14.

Signalement på de unga männen

”Alla tre var rätt långa, svenskt ursprung, en var mörkhårig med mörka ögon, en blond med blå ögon och den tredje hade cendrefärgat hår och hade keps, så såg inte hans ögon. Den blonda hade ett ärr genom sitt högra ögonbryn och den mörkhåriga hade ett örhänge i sitt vänstra öra. De var alla klädd i mörka kläder, men det kan ju varit mer att kläderna såg mörka ut eftersom det var mitt i natten och det var vid den oupplysta delen bakom Landgrenskolan, innan brännaskolan som det hände. Det var det bästa jag kunde komma ihåg”, skriver My på Facebook.

Inlägget har fått stor spridning och My har hyllats otroligt mycket för sin insats.

Så otroligt modigt gjort av dig, My. Vi hoppas verkligen att de slynglarna lärt sig en läxa och att de aldrig försöker sig på något liknande.

Annons