Annons

''Mannen i vitt'' stoppade folk från att vandalisera i Göteborg – nu träder han fram

Annons

Helgens protester i Göteborg eskalerade snabbt. Men mitt i tumultet klev en ung man in och stoppade flera fall av vandalisering.

Händelserna fångades på film och spreds som en löpeld på sociala medier. Alla undrade vem han var. Nu har mannen i den vita tröjan trätt fram, vilket Göteborgs-Posten var först med att rapportera.

Under helgen demonstrerade tusentals i Göteborg för att stötta Black Lives Matter-rörelsen. Demonstrationen började stilla men eskalerade framåt kvällen och kravallpoliser och ridande polis kallades in.

Butiker, polisbilar vandaliserades, sten kastades och fönsterrutor krossades.

- De här människorna har ingenting med demonstrationen att göra. Det är personer som tar ut sin frustration på fel plats och vid fel tillfälle, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson till SVT.

Flera har reagerat på mannen i den vita tröjan som i samband med demonstrationerna i Göteborg försökte stoppa flera personer från att slå sönder skyltfönster och kasta sten.

I sociala medier beskrevs han som en hjälte och många undrade vem han var.

Nu står det klart att det var den personliga tränaren Murphy Alex, 40,


”Har gjort så här flera gånger”

Under måndagsmorgonen trädde mannen fram som PT:n Murphy. Till Göteborgs-Posten berättar han själv om sitt agerande mitt i kaoset.

– De skrek att de var arga på polisen. Då frågade jag: ”Är polisen där inne? Nej, butiken ägs av någon annan” säger Murphy Alex till Aftonbladet.

I Rapport klockan 19.30 syns mannen i vitt på ännu ett filmklipp. Den här gången ingriper han mot en person som är på väg att kasta sten mot polisen.

Murphy berättar att det inte är första gången han griper in på det här sättet.

– Jag har gjort såhär flera gånger i London, jag är van från min uppväxt. Nu jobbar jag som personlig tränare så mitt jobb är att motivera folk, säger han.

Se klippet nedan och dela gärna artikeln för att hylla Murphy Alex:

Annons