Annons

Paret flydde först från det vilda djuret, men när de upptäckte att den hade något konstigt på huvudet började de filma...

Annons

En liten svartbjörn hade försökt att få bort en hink som hade fastnat på hans huvud i ungefär en månad. Men hans tur vände när han stötte på några räddningsarbetare som hjälpte honom.

Dean Hornberger lägger ner all sin tid på att rädda djur rapporterar PennLive Patriot-News, så när han och hans flickvän såg en bild på en björn med en hink på huvudet, bestämde de sig för att leta rätt på djuret och hjälpa till.

Björnen hade vandrat runt i Clarion County, Pennsylvania, USA med en hink på huvudet ganska länge, nästan en hel månad. Game Commission kände till problemet, men de berättade att så länge björnen var i god hälsa och kunde ta sig runt på egen hand så skulle de inte göra något åt saken.


Det var Labor Day, 2014 som Dean och några av hans vänner åkte iväg för att rädda djuret.

De letade och letade i flera timmar och snart förlorade de hoppet på att ens hitta björnen. De funderade på att ge upp och åka hem, men slog bort denna tanke väldigt snabbt när björnen helt plötsligt dök upp nära gatan.

Björnen sprang bort från Dean när han närmade sig den. Det var svårt för honom för att ens ta tag i hinken, men han gjorde det till slut och han började att dra i den. Han drog och vred i den ett bra tag, men björnen lyckades slita sig loss från honom och springa i väg på gatan.


Dean fortsatte att jaga björnen när en bil kom rullandes mot dem. Duon sprang till sidan av gatan där även Deans vänner mötte upp dem.De brottade ner björnen på marken och tog tag i hinken på nytt och lyckades till sist bryta i sär den.

Det var inte särskilt lätt att hålla fast björnen på marken, och det var verkligen inte lätt att ta isär hinken. Men allt deras hårda arbetade lönade sig eftersom räddningsarbetaren till sist lyckades bryta sönder hinken och befria djuret.


Björnen sprang i väg så fort den var fri från hinken. Alla var glada och lättade att den stackars björnen nu äntligen var fri och att allt gått bra. Den stackars lilla björnen hade säkert gått en hemsk död till mötes om det inte hade varit för dessa räddningsarbetare.

Ta en titt på videon av den här räddningen nedan:

Annons