Annons

Oförskämd kund kräver varningsskylt om funktionsnedsatt anställd – ägarens skylt får hela internet att jubla

Annons

När en otrevlig och mycket oförskämd kund på Amanda Cartagine restaurang Pizza Inn var på väg att betjänas av en servitör med Downs syndrom, bestämde sig restaurangägaren för att inte ta ett enda klagomål till från denna mycket oförskämda kund, som bad om  att få prata med ägaren irriterad över att han hade betjänats av en "funktionshindrad" servitör och föreslog att de skulle sätta upp en skylt för att "varna" kunderna om detta.


Amanda Cartagine har framgångsrikt drivit Pizza Inn i flera år och cirka 60% av hennes servitörer är unga människor med "speciella behov". För Amanda är dessa personer med Downs syndrom som om de var hennes barn, så hon blev mycket upprörd över "förslaget" från den oförskämda kunden och bestämde sig därför för att sända ut ett starkt budskap, men inte för att varna de andra kunderna...


Eftersom hon inte längre stod ut med den anonyma kundens oförskämda ord och förslag, beslutade sig Amanda Carthage för att sätt upp en skylt utanför hennes lokala Pizza Inn med ord fulla av tillgivenhet, kärlek och värme gentemot hennes mycket speciella servitörer:

"Några av oss har en annan färg på håret, några av oss har tatueringar, andra har valt olika vägar eller har en annan personlighet, men tillsammans är vi en familj."

Amanda fortsatte: "Vi är stolta över att ge alla samma möjligheter som arbetsgivare och att vi anställer alla Guds barn."

En fras som gick rakt in i hjärtan hos de flesta kunderna på Amanda Carthages Pizza Inn och således övertygade Ryan Mosley, servitören med Downs syndrom ännu mer om att den oförskämda kunden som hade skällt på honom med sina grundlösa klagomål hade fel. Nu är Ryan ännu gladare över sitt arbete på Pizza Inn som servitör som ger honom möjligheten att tjäna lite extra pengar som han kan lägga undan...


Detta är anledningen till att klagomålet från den anonyma klienten avskräckte Angie, Ryans mamma, som förklarade: "Vi föräldrar med barn med särskilda behov måste alltid möta nya hinder, fördomar och lära andra människor att våra barn är mer lika dem än annorlunda."

Faktum är att skylten som Amanda satte upp framför sin restaurang är ytterligare ett litet steg för att bryta ned denna mur av fördomar. Ryan förtjänar att få leva precis som alla andra, det finns inga olikheter, bara universell mänsklighet!

Annons