Annons

Pojken hör desperata skrik från vägkanten – ser varelsen och förstår att det är akut

Annons

Det gör ont i hjärtat varje gång man ser  ett djur i nöd. Ännu värre är det när de lilla oskyldiga varelserna lämnas eller misshandlas av sina ägare, som plötsligt plågas och lämnas åt sitt öde.

Men för varje djurälskare i världen finns det lyckligtvis tusentals andra vänliga djurälskare som inte tvekar att agera när de ser djur i nöd.

Det var också fallet för hunden i denna berättelse, som hade lämnats åt sitt öde vid en trästolpe precis vid sigan av vägkanten.

Den lilla varelsen var illa däran när han hittades. Larmet till djurrättsorganisationen kom från en kvinna, vars son hade varit ute och promenerat när han hörde den lilla hundens desperata rop på hjälp.

Hans ylande går rakt in i själen – för det är så pass hjärtskärande och panikslaget.

”Den här stackars själen krossade våra hjärtan fullständigt. Han skakade och skrek av rädsla”, skriver djurräddarna från Stray Rescue of St. Louis på Youtube.

 – Han var ihopkurad till en boll i snön bredvid en elstolpe, berättar Natalie Thomson från Stray Rescue of St. Louis för The Dodo. 

Han hade inget chip, och ingen namnbricka. 

– Det såg ut som att han hade haft en sele eller ett rep runt sig vid nåt tillfälle i livet, som var för tight och gick in i huden. Men när vi hittade honom hade han ingenting, berättar Natalie.


Den lilla hunden fick namnet Weezer, och äntligen hade hans tur vänt. 

Hans fostermamma tillbringar tid med att gosa med honom på soffan. Han älskar att gosa ner sig under filtar på soffan med henne. Han har till och med följt med henne till jobbet och träffar massa nya vänner på kontoret!, berättar organisationen för The Dodo.

Dela gärna vidare för att hylla dessa djurhjältar som gör så mycket gott för våra fyrbenta vänner ute i världen!

Annons