Annons

VILKEN HJÄLTE: 6 månader gamla hjärtsjuka Erin besegrar covid-19 – mot alla odds

Annons

Lilla Erin Bates från Liverpool i England föddes för sex månader sedan med ett hjärtfel. Alla blev därför oroliga när hon drabbades av covid-19. Men mot alla odds har hon nu besegrat viruset!

En 6 månader gammal mirakelbarn i Storbritannien överlevde inte bara kirurgi med öppet hjärta - hon besegrade också coronaviruset.

Erin Bates, som vägde bara 2,38 kg efter hennes födelse i oktober, genomgick kirurgi i december för en hjärtfel - testade sedan positivt för COVID-19 den 10 april medan hon fortfarande var på sjukhuset, skriver Daily Mail.


Foton visade att hennes lilla kropp kopplade till en syremaskin på Alder Hey Children's Hospital i Liverpool, där hon tillbringade två veckor i isolering.

Mamma Emma Bates fick äntligen de goda nyheterna att hennes lilla flicka var coronavirusfri på fredag och lade ut ett inlägg på Facebook.

”När jag fick reda på det gjorde jag en segerdans med sjuksköterskorna. Erin skrattade och log, hon är en så liten kämpe - och unik,” berättade hon för Lancashire Telegraph. "Vi är så stolta."

Sjuksköterskor och läkare klappade och jublade när Erin flyttades från isolering till en annan avdelning för att fortsätta hennes återhämtning och behandling.


"Idag besegrade Erin COVID-19 och fick en hedersvakt av det behandlande teamet på vår HDU när hon flyttades ur isolering," sade en talesperson för sjukhuset.

Hyllningen från hälso- och sjukvårdspersonal rörde hennes mor till tårar.

"När vi kom ut i korridoren klappade de alla och jag grät," sa Emma Bates.

Coronavirusbegränsningar innebar att det barnets pappa, Wayne, inte kunde besöka under hennes behandlingar

Men Erins mamma stannade hos barnet under isoleringsperioden.


"Jag har varit i samma rum med Erin sedan hon fick diagnosen. Om jag skulle ha lämnat rummet skulle jag inte ha kunnat gå tillbaka in," sa Emma. "Det var inget sätt jag skulle göra det."

Att inte ha sin man med sig har varit "hjärtskärande", sa hon.

"Men vi har kontakt varje dag och han kan se henne," sa Emma. "Det har varit svårt eftersom ingen får ge dig en kram på grund av säkerhetsåtgärder."

Erin förväntas stanna på sjukhuset - där hon har varit sedan hon var 9 veckor gammal - när hon kämpar mot andra tillstånd, inklusive andningsvägssyncytialvirus.


Föräldrarna hoppas att Erins berättelse kommer att uppmuntra människor att stanna hemma och hålla andra säkra under pandemin

De uttryckte också sin tacksamhet till vårdpersonalen.

"Tack så mycket till var och en av dem, vi kunde inte ha kommit igenom det utan dem," sa Emma och Wayne Bates. "De är alla fantastiska och vi kommer vara evigt tacksamma."

"Erin har bekämpat viruset. Det drabbade henne hårt med flera upp och nedgångar men vi vill att folk ska veta att coronaviruset inte behöver vara en dödsdom", berättar pappa Wayne till Daily Mail.

Se klippet nedan när vårdpersonalen applåderar. Vilken kämpe! Du är helt fantastisk lilla Erin. Vi är så glada för dig och din familj!

Annons