Annons

Kvinna vägrar bära munskydd i taxin – sedan hostar hon chauffören i ansiktet

Annons

Kvinnan som fångades på kameran när hon hostade på en Uber-förare i San Francisco riskerar flera år i fängelse efter att ha lämnat in sig själv.

Händelsen ägde rum den 7 mars i Bayview San Francisco, videon visar en grupp kvinnor som argumenterar med en förare, innan 24-åriga Arna Kimiai - hostar på honom.

Den 14 mars bekräftade polisavdelningen i San Francisco att Kimiai satt i häktet efter att ha överlämnat sig till myndigheterna.

Enligt ABC7 är Kimiai misstänkt för första grad rån, våld mot tjänsteman.

Lt Tracy McCray, som är chef för San Franciscos polisavdelnings råndetaljer, sa att 24-åringens "otrevliga" beteende skulle mötas med rättvisa.

 ”Det beteende som fångats på video i denna incident visade en otrevlig bortsett från säkerhet och välbefinnande hos en viktig servicearbetare mitt i en dödlig pandemi."


"Vi tar detta beteende mycket seriöst i San Francisco, och vi är fast beslutna att se till att rättvisa sker i det här fallet."

En annan av kvinnorna i videon, den 24-åriga Malaysia King, har också anklagats för anklagelser om överfall med en kaustisk kemikalie, överfall och misshandel, konspiration och brott mot hälso- och säkerhetskoden.

Ett polisuttalande sade att Uber-föraren hade plockat upp tre kvinnliga passagerare vid San Bruno Avenue och Felton Street klockan 12.45.

"Några minuter senare stoppade föraren fordonet och avslutade resan när han insåg att en av passagerarna inte hade på sig en mask i överensstämmelse med statliga och lokala regler för Covid-19," förklarade uttalandet.

”Föraren sa att han inte kunde fortsätta resan såvida inte alla passagerare bar sina masker.

"Häftig dispyt följde, till stor del fångad på video, och en av passagerarna sträckte sig över föraren från baksätet och stal förarens mobiltelefon.

”Offret grep och så småningom återfick sin telefon i besittning. De misstänkta lämnade sedan fordonet, och en annan passagerare sträckte sig in i ett öppet fönster och sprutade vad som tros vara pepparspray in i bilen mot föraren.

"De misstänkta flydde från platsen. SFPD: s rånhet tog över utredningen och identifierade två misstänkta strax efter, Kimiai och King."

Se klippet nedan:

Annons