Annons

Vilda lodjuret tar sats för att hoppa över floden – hans brutala försök sprider sig nu som en löpeld på nätet

Annons

En otrolig smidig rödlo som verkade fast på en kollapsad brygga mitt i en Pecan Island, Louisiana weir tog ett ansträngande flygande språng från en trähög över den saknade delen av bryggan och landade graciöst på nästa sida. Den stora katten fortsatte att hoppa från hög till hög tills han var tillbaka på fastlandet. En person som befann sig i en fiskebåt i närheten fångade denna otroliga syn.


I kommentaren till videon skriver de:

”Vi fiskade efter krabbor på Pecan Island och detta enorma rödlo dök upp. Jag tog tag i min telefon och trodde att han skulle bli blöt, men vi blev alla förvånade.”

”Rödlo kan hoppa flera meter med lätthet, och andra mindre katter kan också. Här försöker lodjuret att undvika att bli blöt, och eftersom de är smidiga och atletiska djur är det inte så svårt att hoppa från det avståndet, säger Laurel Serieys, en biolog vid University of Cape Town och koordinator för Urban Caracal Project, enligt Bored Panda.

”Rödlo har setts jaga fåglar nära vatten, så kanske jagade den i närheten och ville komma från ena sidan av vattnet till den andra. I alla fall, om de hoppar för att korsa något, kan de nå 6 meter utan problem”, fortsatte Serieys.

Här kan du se det fascinerande hoppet:

Annons