Annons

Sjuksköterskan Anna ryter ifrån mot de som struntar i råden: Människor dör för att DU inte lyssnar

Annons

Sjuksköterskan Anna ryter nu ifrån mot alla de som struntar i regeringens direktiv och regler kring covid-19. 

”Människor dör för att DU inte lyssnar”, skriver hon i ett uppmärksammat inlägg på Facebook.

Direktiven från Folkhälsomyndigheten är tydliga. Stanna hemma om du är sjuk. Tvätta händerna ofta och noggrant. Undvik stora folksamlingar och håll avstånd till andra människor.

Det är dock inte alla som följer dessa direktiv, något som sjuksköterskan Anna tycker är förkastligt. Så här skriver hon i ett uppmärksammat inlägg på Facebook:

”Jag kan snart inte med ord beskriva hur ledsen, besviken, arg och ja även kanske lite förvånad över Sveriges befolkning. Ja ni läste rätt. Inte regeringen, dom har ju faktiskt gått ut med tydliga rekommendationer och riktlinjer för hur vi alla ska förhålla oss för att på bästa sätt minska smittspridningen av covid-19.”


”Dock verkar det som att majoriteten av den svenska befolkningen antingen har missat dessa, eller rent ut sagt skiter i hur intensivvårdsantalet och dödsantalet i blandade åldrar stiger för varje dag. "Oj va tragiskt att ett spädbarn vårdas på intensiven, men ja det är ju inte mitt barn iallafall" eller "Jag är ju frisk och tillhör ingen riskgrupp, alltså kan jag göra som jag vill".

Människor dör av det här viruset. På riktigt. Nu, idag sker detta runt om i hela världen. Dessa människor är någons barn, någons mamma, någons pappa, släkting, anhörig, närstående. Dessa människor har ett namn och en identitet och dom dör i ensamhet just precis nu i denna stund, för att människor som DU inte lyssnar. Men så länge det är någon annans så tänker du att DU inte behöver bry dig, för det här kommer väl inte hända just DIG?

Aldrig någonsin har jag sett människor vara så egoistiska och hjälpsamma på en och samma gång. Ni som har bjudit mig och mina kollegor på mat, kaffe, godis, energidryck mm. Ni som kommit fram till oss vid ambulansen med glada heja rop när man nästintill har stått med gråten i halsen och undrar hur mycket mer man egentligen kommer orka. Alla mina kollegor och alla ni som på ett eller annat vis hjälper i denna situation. Ni är fucking fantastiska! Vi kommer att fortsätta och vi kommer att vinna det här kriget.

Så tyck INTE synd om mig utan gör din plikt och skyldighet att lyssna på dom rekommendationer och riktlinjer som finns. Snälla.

Virus finns där människor finns, och så länge DU kommer vara i rörelse så kommer även viruset att vara det.”

Lyssna på sjuksköterskan Anna. Dela gärna vidare.

Annons