Annons

Alexander Bard får sparken från TV4 fter grova Twitterinlägget

Annons

Alexander Bard attackerade Black Lives Matter-rörelsen och skrev att svarta borde ”jobba i stället för att leva på bidrag”. TV4 tog på lördagskvällen beslutet att sparka honom från kanalen och uppdraget i ”Talang”-juryn. 

– Det här är ett beslut som har växt fram under de senaste tre månaderna, det har ingenting alls att göra med vad som hände i dag, säger Alexander Bard. 


Det var i ett kategoriskt inlägg på Twitter som Alexander Bard, 59, gick loss på anhängare av rörelsen och uttrycker starka åsikter om svarta personer.

Han skrev på engelska att svarta personer ska plugga, jobba och inte leva på välfärden.

Kritiken har vällt in. Bianca Ingrosso, 25, som också sitter i ”Talang”-juryn, krävde hans avgång direkt efter hon såg inlägget på Twitter.

”Medan ni ger mig skit här på Instagram så jobbar jag aktivt 'offline' med detta och det är det mest effektiva sättet att ta detta framåt. Snälla lugna ned er och försök att lita på att jag inte bara tar avstånd från hans uttalande. Jag älskar Talang men nej jag kommer ej sitta i juryn ifall han är med och detta vet TV4 om”, skrev hon på Instagramstory.

– Jag har inget att säga om Bianca Ingrosso, hon får väl fortsätta sitta i juryn. Jag har en jättebra relation med TV4 men jag och mitt team har bestämt oss för att det är bättre att jag går vidare och gör mer edgy saker. Talang passar inte med den politiska, spirituella persona som jag odlat. Det här är ett beslut som växt fram under de senaste tre månaderna när jag hållit på med andra saker, säger Alexander Bard till Expressen.

TV4:s vändning: Avslutar samarbetet

Initalt var TV4:s svar på kritiken att kanalen inte ansvarar för profilers privata åsikter och att Bard själv måste svara för det han skriver på sociala plattformar. 

Under kvällen kom dock beskedet att man avslutar samarbetet med Bard och att han inte får fortsätta sitta i Talangs jury.

”TV4 har varit i kontakt med Alexander Bard under kvällen och har gemensamt kommit fram till att det inte passar att han fortsätter som jurymedlem i 'Talang', som är ett varmt underhållningsprogram på TV4. Min bedömning är att vi av hänsyn till alla inblandade inte kommer att kunna genomföra produktionen på det sätt som vi önskar”, skriver programmets exekutiva producent Lotta Edvardsson i ett mejl till TT.

Vad tycker du om TV4:s beslut?

Annons