Annons

4-årig tjej ringde 112 - ''Mamma sitter med stängda ögon i soffan''

Annons

- Hon sitter bara i soffan och rör sig inte.

Det här är orden från 4-åriga Suzie McCash som agerade beslutsamt när hon inte fick svar från sin mamma.

Historien om den lilla flickan som ringde nödnumret själv gjorde rubriker i England.

Trots sin unga ålder visste flickan vad hon skulle göra när hennes mamma var livlös, skriver BBC.

Allergisk reaktion

Suzie McCash hade inga förutsättningar för att veta att hennes mamma, Rowena McCash, hade haft en allergisk reaktion. Men hon förstod att något var fel när hennes mamma inte gav henne svar och satt med stängda ögon i soffan.

Hälso- och sjukvårdspersonal har senare sagt att 4-åringen räddade sin mammas liv. Rowena kunde inte andas när ambulansen kom till familjens hus.

Ljudinspelningen av 4-åringens samtal har publicerats och du kan höra att mamman lyckas säga några rader under konversationen. Hon lyckas bekräfta att det är hon i telefon innan hon säger ordet "allergi".


Larmcentralen gav Suzie några uppgifter under konversationen, uppgifter som 4-åringen klarar på ett briljant sätt, även om hon själv är osäker på om hon kommer att kunna öppna dörren.

Hennes mors liv räddades och hon kan tacka sin fyndiga 4-åring för det! Denna berättelse visar att det aldrig är för tidigt att lära barn vad de ska göra om de inte kommer i kontakt med mamma eller pappa! 

Du kan höra hela konversationen nedan och gärna trycka på dela-knappen för att sprida den till andra föräldrar till småbarn. 

Annons