Annons

Petters bolag har tillgångar på 83 miljoner – beviljas coronapengar från staten: ''Inget går till mig''

Annons

Coronakrisen har slagit hårt mot kulturbranschen, och nu delar Statens kulturråd ut bidrag på hundratusentals kronor till drabbade kulturarbetare.

Kulturarbetare har förlorat stora delar av sina intäkter i samband med corona, och kämpar med ekonomin. Men som så ofta så sitter de stora stjärnorna mer säkert, och när det statliga stödet nu delas ut så ställs artister mot artister.

Samtidigt har andra konstnärer, i en mer akut ekonomisk situation, nekats samma hjälp, vilket skapar reaktioner.

Sedan Tommy Körberg riktat offentlig kritik mot flera kändisar som sökt och tagit emot krispengarna har en het debatt eskalerat i sociala medier.

En av de vars företag som tagit emot krisstipendiet är Petter Alexis Askergren, vars bolag har 83 miljoner i tillgångar, enligt Aftonbladet.


Sarah Dawn Finer, Petter, Nanne Grönvall, Jill Johnson, Lisa Ekdahl, Danny Saucedo och Robert Wells har alla bolag som beviljats pengar av staten, som stöd för utebliven inkomst under coronpandemin.

Så mycket pengar får de

Enligt Aftonbladet har artisten Petters bolag 83 miljoner i tillgångar. Ändå anser statens kulturråd att företaget ska ha krispengar på 200 000 kronor.

– För Kulturrådets del är det två saker man har kunnat söka bidrag för. Det första är intäktsbortfall i samband med ett inställt kulturarrangemang. Det andra är merkostnader som inte har gått att undvika för kulturevenemang som har blivit uppskjutna, säger Kulturrådets generaldirektör Kajsa Ravin till Aftonbladet, när hon berättar hur kulturrådet resonerat kring stödet.

Petter: Tar inget av pengarna själv

Petter Alexis Askergren kommer dock inte att ta del av pengarna själv. Det berättar han i ett inlägg på Instagram, där han ansluter sig till debatten.

”De här pengarna tar jag alltså inte del utav själv utan de delas ut till mina musiker, tekniker och medarbetare”, skriver Petter på sin egen Instagram.

Vad tycker du om debatten kring statens krisstöd till artisterna?

Annons