Annons

Svärmodern kritiserar sin svärdotter för att hemmet aldrig är välstädat, men sonens svar får tyst på henne med en gång

Annons

När man gifter sig med personen som man älskar så brukar man också bli del av respektive partners familj som ingift. Båda makarnas önskan är att deras familjer är vänliga och respektfulla mot ens partner; ändå hör man frekvent talas om historier om bråk och missförstånd orsakade av svärmor eller svärdotter.

Clint Edwards hade ett mycket speciellt samtal med sin mor som, med oväntad uppriktighet, frågade sonen om det inte störde honom att hans fru Mel inte städade mycket nog hemma. Clint, en vuxen man som valde att gifta sig av kärlek och som har 3 barn ihop med Mel, kvinnan som han älskar, hittade till slut de rätta orden för att svara sin mor, vilka han valda att dela med sig av på sin blogg. Behöver vi ens tala om att de, på kort tid, blev virala på nätet?


Om båda personerna i ett förhållande arbetar hela dagen blir det mycket svårt att ständigt sköta om huset, - men om båda två arbetar heltid och dessutom har barn så blir det nästan omöjligt att städa hemmet utan hjälp av någon utomstående! Även om vem som helst uppskattar ett rent hus så finns det annat som man, ibland, måste prioritera. Hur då? Clint lever lyckligt ihop med Mel och deras 3 barn, men absolut inte tack vare ett fläckfritt hus!

Clints mor ville dock tala om för honom vad hon tyckte om denna aspekt av hans liv som make och pappa genom att fråga: "Men stör det dig inte att Mel inte städar hemma?"


Även om det verkar som en enkel fråga av nyfikenhet, så visade sig tajmingen vara mycket olämplig. Mannen, som i den stunden diskade tallrikarna medan han pratade med modern, blev lite ur balans av mammans ord. Men sedan kom han på ett vältänkt svar som kom att spridas på nätet.

Här har vi den:


"Det var en lördag. Jag höll på att diska tallrikarna och visste, helt ärligt, inte vad jag skulle säga. Min mamma hade inte sagt det på något elakt sätt. Det hade snarare att göra med nyfikenhet. Hon hade uppenbarligen lagt märke till att vårt hem inte alltid var i något superstädet skick. Men det är ju inte bara Mels ansvar att se till att det är välstädat. Giftermål innebär också samarbeta för mig. Jag hade ingen aning om vad jag skulle svara, så jag tvekade lite. Jag vet verkligen aldrig vad jag ska säga i sådana situationer. men när jag väl tänkte efter så insåg jag att min mammas åsikt grundade sig helt på hennes egen uppväxt. Jag känner inte min pappa särskilt bra, men jag kommer ihåg att han sa följande när han skulle ge mig råd inför mitt val av hustru:


Hälsa på henne oväntat. Lägg märke till hur hon beter sig i sitt hem. Hur en kvinna sköter om hemmet säger mycket om henne.

Till skillnad från min pappa så hade jag inte ett städat hem i åtanke när jag valde min fru. Jag tänkte snarare på hur mycket jag gillade det hon hade att säga. Hur hon får mig att känna. Hennes leende, vänlighet och vilken omtänksam mamma hon skulle bli åt våra barn. Jag gifte mig inte för att ha ett rent hus. Jag gifte mig för att dela livet tillsammans med personen jag älskar."


Efter detta svaret så blev modern tyst en lång stund. Till slut sa hon: "Nåja... det är nog viktigare än ett ha ett rent hus."

Denne unge makes och pappas åsikter om "giftermål" och "städning" blev mycket uppskattade och delades av flera användare på nätet! 

Annons