Annons

Trump tillbaka i Vita huset – uppmanar folk att inte vara rädda för corona: ''Jag kanske är immun''

Annons

Trump twittrade att hans administration har sett till att det finns medicin och kunskap om covid-19 timmarna innan han lämnade Walter Reed-sjukhuset. När han återvänt till Vita huset framträdde han och tog demonstrativt av sig ansiktsmasken.

Sent på fredagskvällen togs presidenten med helikopter till militärsjukhus. Flera andra nära människor runt presidenten såsom hustrun Melania och Hope Hicks, nära rådgivare, har också testats positivt för coronaviruset.

På måndagen och efter tre nätter kunde presidenten transporteras tillbaka i helikopter till Vita huset. Där ska han fortsätta sin karantän.


Trump ”mår bättre än på 20 år”

När han landade med helikopter hade den 74-årige presidenten som bland annat fick steroidläkemedel, hävdar att han nu mår bättre än på 20 år.

210 000 människor i USA som smittats av viruset har dött under pandemin.

I ett nytt videoklipp som lades upp natten till tisdagen svensk tid säger presidenten att han ”kanske är immun”.

– Jag vet att det fanns en risk, en fara, men det är okej och nu är jag bättre. Och kanske är jag immun, inte vet jag, säger Trump i klippet som lades upp under natten svensk tid.

Presidenten vill uppmana befolkningen att inte låta coronaviruset fullständigt ta över ens liv.

– Jag har lärt mig så mycket om coronaviruset. Och en sak är säker: Låt det inte dominera er, var inte rädda för det, säger presidenten.


Han fortsätter:

– Två dagar sedan, jag kunde ha lämnat för två dagar sedan. Jag mådde jättebra, bättre än jag gjort under en lång tid.

Trump har fått hård kritik bland annat för den bilresa han genomförde för att hälsa på folk genom bilrutan. Både CNN och Washington Post rapporterar om missnöje i säkerhetsstaben runt presidenten.

– Först ska de ta en kula för killen. Nu ska de få corona, sade en hög medarbetare i staben till Washington Post.

Här kan man se videoklippet i sin helhet.

Annons