Annons

Pitbull tittar på ''Lejonkungen'' för första gången - gråter när Mufasa död

Annons

När vi blir uppslukade av en film kan vi märka att vi blir helt inne i händelsen och att den påverkar oss. Det spelar ingen roll om det är verklighet eller fiction. Detta visar verkligen hur konstens makt påverkar oss.

Vi kan tappa greppet om verkligheten och det är det som spelar roll i hur känslorna påverkar oss.

Det är inte bara människor som bli påverkade av filmer och det visar den här bedårande valpen medan han tittar på en hjärtskärande scen ur filmen "Lejonkungen".


Alla som sett Disneys tecknade mästerverk vet hur hjärtskärande scenen där Simbas pappa, Mufasa, dör. Även om du sett filmen flera gånger så blir det inte lättare för det. Luna, en fyra månader gammal pitbull, tittade på filmen tillsammans med sina ägare, Josh och Hanna Myers.

Även om Luna till en början hade roligt med sina leksaker så tog den dramatiska scenen verkligen hennes uppmärksamhet. Hon blev helt tyst och tittade på TV-n med hänförelse, som man kan se på hennes reaktion på Facebook med kommentar som säger:

'Vi förtjänar inte hundar! Fyra månader gammal och hon visar redan empati.'


Även om hon inte följt handlingen så kunde hon fortfarande förstå scenens budskap och hur kraftigt det var. Filmen fortsatte och hon lade sig ner och begrundade intensiteten i scenen.

Det ska aldrig glömmas att intelligenta djur som hundar har känslor och det rör sig inte bara om att vara lycklig när du kommer hem eller arg när det inte finns mat i skålen. Orsaken till att de skapar så starka band med människor är främst deras förmåga att visa empati. Luna kanske inte pratar samma språk som oss, men känslornas språk är internationellt.


Det finns många känslor i historien om Luna också. Hon blev adopterad från en kull med tolv valpar och föddes av en mamma som var en hittehund. Josh och Hanna blev förälskade i Luna och tog med sig henne hem. När videoklippet postades, skrev Blake Blamalam, husse till Lunas mamma "Melon", om hur lika de två var. Blakes vänlighet gav Lunas mamma en ny chans och han hjälpte Luna att få ett nytt hem där hon kunde bli väl behandlad.

Vi är otroligt tacksamma över att Josh och Hanna kunde fånga detta ögonblick och dela det. Vad tycker du om Lunas känslomässiga tv-tittarerfarenhet?

Annons