Annons

Stäng ner djurmarknaderna i Kina en gång för alla – svenske EU-politikerns nya krav

Annons

Stäng ner alla djurmarknader – en gång för alla.

Det menar svenske EU-parlamentarikern Fredrick Federley (C) i en debattartikel i Expressen.

I Kina finns misstankar om att de omtalade djurmarknaderna kan ha varit orsaken till nya coronaviruset, skriver Daily Mail. Efter pandemins utbrott ska marknaderna ha stängts ner liksom många andra delar av samhället.

Men lite drygt en månad senare upphävde nationen förbudet, vilket har väckt starka reaktioner världen över.

Anledningen att kineserna ändå väljer att besöka marknaderna, är att de tror att det hela är över. Alternativt, så tror de inte att det är deras problem längre.

Många har gått i taket över detta och av den anledningen bestämde sig Fredrick Federley (C) för att skriva en debattartikel i ämnet hos Expressen. Nu vill EU-parlamentarikern se en stängning av samtliga marknader med levande djur en gång för alla.

”Vi måste tala klarspråk om Kinas hantering av djur. Det är dags att sluta äta fladdermöss och myrkottar, eller se på när djur flås levande. Inte bara för att djurmarknaderna är smittohärdar av sällan skådat slag, men också på grund av det djupt oetiska i djurens behandling”, skriver Fredrick Federley (C) i Expressen.

Centerpartisten skräder inte med orden när han delar med sig av sin ilska över hanteringen.

”Det är en skam att djurmarknaderna, startpunkten för den globala kris vi nu befinner oss i – med tiotusentals döda människor och lamslagna ekonomier världen över – återigen öppnar upp för handel. Kina verkar bara snabbt torka av sina händer och fortsätta som om ingenting hänt”, skriver Federley innan han tillägger:

”Även under tidigare epidemier, som sars och fågelinfluensan, har dessa marknader målats fram som epicentrum för uppkomst av virusutbrott. Dessa marknader är fruktansvärda platser där mängder av olika typer levande djur hålls i burar för att säljas. Det är varmt, kvavt och överfyllt. Ormar och råttor, krokodiler, vargungar och fladdermöss är bara några exempel på de djur man kan köpa”. 

Fredrick Federley gör det klart och tydligt i sin debattartikel hos Expressen att han vill se djurmarknaderna stänga.

”Vi kan inte låta dessa förpestade platser få finnas mer. Av risken för smittspridning och för djurens välfärd. Det finns inga frågetecken här, alla dessa kinesiska djurmarknader måste stängas för gott.”


Vad tycker du om hans förslag? Skriv gärna en kommentar och dela vidare.

Annons