Annons

Restaurangbranschen krisar i coronatider – då gör VD:n något underbart

Annons

Coronaviruset slår mot hotell- och restaurangbranschen och många har fått göra sig av med personal, och i värsta fall stänga ner hela sin verksamhet. 

Många arbetsgivare står inför jobbiga beslut, men för en VD vid namn Kent Taylor, var valet inget svårt sådant. Istället för att stoppa personalens löner så valde han att själv inte ta ut någon till sig själv.

Det är nog många som är oroliga just nu för att förlora sitt jobb, men Kent Taylors anställda behöver inte tänka på det. Kent äger Texas Roadhouse i amerikanska delstaten Louisiana. 

Det är oklart hur mycket pengar som kommer att bli totalt, men 2018 hade Taylor en grundlön på 525 000 dollar och hans totala ersättning var 1,36 miljoner dollar (13,6 miljoner kr). Det minskade markant från hans totala ersättning på 8,56 miljoner dollar (86 miljoner kr) 2017.

Texas Roadhouse har mer än 600 restauranger i 49 stater och 10 länder. I slutet av 2019 sysselsatte företaget nästan 68 000 personer.

På grund av coronavirusets utbrott har företaget inte tjänat lika bra i år, men för att skydda sin personal har VD:n Kent valt att inte ta ut någon egen lön.

"Jag har alltid sagt att vi är ett folk-först företag som bara råkar servera biffar," svarade han via e-post. "Att ge upp min lön är det minsta jag kunde göra för att visa mitt engagemang för den tron. Det här är min familj", säger Kent Taylor till Biz Journals.


Nu hyllas han som hjälte tack vare att han visar att han bryr sig om sina anställda genom faktiska handlingar. Detta är verkligen en fin gest!

Det är nog inte alla som skulle göra detta för sin personal. Kent Taylor förtjänar att hyllas!

Annons