Annons

Den döende hemlösa personens sista önskan verkade så stark på den främmande kvinnan att hon inte kunde avvisa den!

Annons

De flesta av oss går runt varje dag utan att se samhället omkring oss. 

Lyckligtvis är Jenine-Lacette DShazer lite mer uppmärksam. En kylig dag i Fresno, Kalifornien, noterade hon en hemlös man som satt på trottoaren och vaggade en liten vit hund.

Jenine insåg att han måste vara kall och hämtade en filt för mannen och hans hund medan hon hämtade mat åt dem båda och en toalettrulle från sin bil.

Mannen identifierade sig som den 60-årige Clifford James Herbert. Hans hund hette Baby, och det han sa skulle få Jenine att göra något hon inte kommer att glömma resten av sitt liv...

Efter att ha fått gåvorna från Jenine sa Clifford att han var "exceptionellt tacksam". Det var dock först när paret började prata att Jenine kunde förstå storleken på Cliffords situation. Han berättade för henne något som inte bara bröt hennes hjärta utan också satte henne på en resa som visade henne sanna färger.


Cliff var en gång lantarbetare och ägare till en verkstad och förlorade sitt jobb efter att ha blivit funktionshindrad av komplikationer i samband med hjärtkirurgi och trakeotomi 2006. Han hade nyligen upptäckt att han är döende i cancer, och hans enda önskan var att någon adopterar hans hund, Baby.

Att vidta åtgärder

Jenine visste att hon var tvungen att agera och hjälpte så till att få Cliff ur kylan och in på ett motell. När det var gjort vände hon sig åt att hitta Baby ett nytt hem. 

DShazer startade även en GoFundMe-sida för donationer.

"Hon är hela min värld", sa Cliff under en intervju med Fresno Bee.

"Hon är min bästa vän. Hon skyddar mig.” Och han skyddar henne också. Det visade sig att Cliff hade räddat Baby från en man som hade slagit henne med en ficklampa.


Tyvärr visste Cliff att han kämpade mot cancer som han inte kunde slå. Det hade spridit sig till hans hjärna, och hans mest desperata mål var att hitta Baby ett lämpligt hem innan han gick bort. Otroligt, tillsammans med Jenines hjälp, kunde han uppnå sitt mål.

Baby adopterades av en kvinna som heter Stephanie Walker. Stephanies familj har andra hundar, så Baby kommer aldrig att vara ensam och ge Cliff den fred han förtjänade under sina sista veckor.

Det är fruktansvärt sorgligt att Cliff inte kunde fortsätta att ta hand om hunden, men åtminstone kunde han gå bort säkert med vetskapen om att hans bästa vän kommer att vårdas länge efter att han är borta.


Vi erkänner att vi fällde en tår när vi hörde om den här historien.

Dela den här berättelsen för att hylla Cliffs tapperhet och den medkänsla som Jenine visat!

Annons