Annons

Kina öppnar matmarknader med levande djur igen – invånarna tror att utbrottet är över

Annons

Nu släpper kina sina restriktioner efter coronakarantänen. Detta innebär också att de stora marknaderna där levande djur öppnar igen – trots dess kopplingar till Coronaviruset, rapporterar Daily Mail.

I Kina har livet börjar återgå till det vanliga, efter att delar av covid-karantäner hävts och befolkningen uppmanas återvända till arbetet.

Det normala innebär också att marknader där levande djur säljs som föda åter har öppnat – trots dess kopplingar till det nya coronaviruset.

Brittiska Mail on Sunday publicerar bilder på hundar och katter i burar tagna under lördagens matmarknader i staden Guilin, cirka 40 mil norr om Yulin, i Guangxi.


Anledningen att kineserna ändå väljer att besöka marknaderna, är att de tror att det hela är över. Alternativt, så tror de inte att det är deras problem längre.

– Alla här tror att utbrottet är över och att det inte finns något att oroa sig för längre. De anser att det är bara ett utländsk problem nu, säger en av de utsända korrespondenterna som tog bilderna till Daily Mail.


Korrespondenten berättar också att marknaderna återgått till att se ut som de alltid gjort, utan några som helst restriktioner – förutom fotoförbud.

– Den enda skillnaden är att säkerhetsvakter försöker stoppa de som tar bilder, vilket aldrig skulle ha förekommit tidigare, säger korrespondenten.

I klippet nedan kan du se hur en matmarknad ser ut i Kina. Vi vill varna för starka bilder. Men lika ont som det här gör att se, lika viktigt är det att vi tillsammans gör något åt det.

Annons