Annons

Dräktig häst tvingas dra tung vagn – stannar mitt i gatan så att hon kan föda

Annons

Ingen människa eller levande varelse på jorden ska behöva genomgå någon form av fysiska, emotionella eller psykiska övergrepp, speciellt inte om det kan orsaka trauma eller konsekvenser som blir permanenta.

Denna typ av misshandel är ganska vanlig mot djur som alltför ofta behandlas illa av människor som verkar vara likgiltiga inför andra levande varelsers lidande. En hemsk sak hände med en häst i Colombia, som tvingades föda sitt föl medan hon släpade en vagn...


Händelsen inträffade i Popayàn i Colombia, och filmades av ett flertal lokala förbipasserande som inte tvekade med att publicera bilderna och anklaga ägaren till den dräktiga hästen för misshandel. Scenen var hjärtskärande, den vita hästen som drog en vagn var plötsligt tvungen att stanna för att föda ett vackert svart föl...

Hästägaren försökte förklara för den arga publiken att han och hans familj hade det svårt ekonomiskt och förlitade sig på hästen för att dra in pengar, trots att de visste mycket väl att hästen sedan länge var dräktig.


Det är därför som de förbipasserande människorna inte tvekade med att ringa polisen och anmäla denna avsiktliga grymhet mot en annan levande varelse. Den lokala polisen konstaterade så småningom att det vita stoet hade köpts av familjen till den nuvarande ägaren av en annan person och att det var tydligt för båda parter att den stackars hästen var gravid med ett litet föl.

I slutändan anmälde myndigheterna i staden Popayàn ägaren för grymhet mot ett djur, och nu är både det lilla svarta fölet och mamman under noggrann medicinsk observation och mår som tur är bra.

En mycket grym gest mot en annan levande varelse som aldrig borde ha ägt rum!

Annons