Annons

Top 5: Virala TikTok Mat-trender du måste testa!

Annons

Matinnehåll har ökat kraftigt på plattformen TikTok. Denna del av videodelningsplattformen kallas numera ”FoodTok” och har lett till att flertal matinnehåll blivit virala. Detta har i sin tur påverkat miljontals människors köp- och matvanor världen över och ingredienser till flera av dessa ”viralmat-videos” kan i många fall vara helt utplockade från matbutiks-hyllorna.

En av många fördelar med matvideos är att den yngre generationen har blivit allt mer intresserade av matlagning och börjar experimentera i köket. Plattformen har också lyckats få in den äldre generationen då plattformen inte längre handlar om sju-sekunders dansvideos, utan huvudflödet anpassas numera till personens intresse.

Vilka är de mest minnesvärda TikTok-mattrenderna? Allt från fluffigt kaffe till pannkaks-flingor… Vi listar de mest virala godbitarna som testats i miljontals kök runt om i världen. Har någon av dessa ploppat upp på din FYP-page?

1. Whipped Coffee


Kanske var du en av de som höjde på ögonbrynet när du först såg eller hörde talats om trenden med vispad kaffe. Snabbkaffe, socker och varmt vatten är allt som krävds för att skapa denna virala trend. Trenden började i Sydkorea men spred sig snabbt runt om i hela världen.

Har du inte testat ännu? Såhär gör du:

Du behöver två matskedar snabbkaffe, två matskedar socker och ca två matskedar varmt vatten beroende på hur fluffigt du vill ha det. Du har förmodligen alla dessa ingredienser liggandes i skafferiet, så vad väntar du på? Vispa ihop det! Antingen för hand eller med hjälp utav en stavmixer. Efter 3-5 minuter kommer du se hur kaffet blir tjockt och fluffigt. Tillsätt krämen som en topp på ett glas fyllt med mjölk och is och NJUT.

2. Mini Pancakes Cereal


Det är precis som det låter. Pannkakor i betydligt mindre cirklar som man sedan dränker i smör, mjölk eller till och med chokladdryck till frukost.

Till denna mat-trend behövs egentligen inget recept. Utan du får mixa ihop din absolut favorit pannkaksmix som du sedan häller i en klämflaska eller en typ av konditorpåse som du sedan klipper av ett litet snitt på så att du enkelt kan klämma ut små prickar i stekpannan. Sen är det bara att steka båda ytorna precis som en vanlig pannkaka. And voilaaaa! Mini Pancakes cereal.

3. Frozen Honey


Kanske den mest enkla trenden att göra. Frusen honung är så enkelt som det låter! Allt du behöver göra är att hälla 100 % ren honung i en vattenflaska eller en annan typ av klämflaska (går utmärkt att frysa in hela honungsflaskan) och frysa in den. Du kommer senare få en honungsgeléliknande konsistens som du kan ”klämma” ut och ta en tugga av... Gott?

4. Feta Pasta


Ibland är den bästa typen av matlagning den typ som inte tar någon tid alls så att du kan spendera mer tid med nära och kära och njuta av maten. Denna fetaost pastan är klar på nolltid.

De dominerande smakerna av denna pasta är fetaost och tomater, det är praktiskt taget en pasta med två ingredienser. Om du inte är ett stort fetafan kan du definitivt använda en annan ost som bakad brie, färskost eller ricotta.

Hur gör man? Du behöver en ungsform där du lägger i körsbärstomater med olivolja. Lägg ett block fetaost i mitten och ringla lite olja ovanpå. Grädda tomaterna och fetaosten i ugnen tills tomaterna spricker och osten är smält. Koka pastan medan fetan är i ugnenNär tomaterna och fetan är klara, rör ner lite hackad vitlök, några krossade rödpepparflingor och pastan. Lite pastavatten om det behövs. Avsluta med färsk basilika. Tadaaaa!

5. Spicy Pickled Garlic 


Det finns ingenting som heter ”för mycket vitlök”…

Det här receptet kommer från TikTok-användaren @lalaleluu . Det är superlätt att göra. Hämta bara en burk inlagd vitlök från din lokala livsmedelsbutik (om du hittar, de är oftast utplockade pågrund av denna trend), tillsammans med lite srirachasås, chiliflakes och timjan. Skaka om bruken och voilá! Spicy Picked Garlic. Mums.


Kommer du att testa någon av dessa?

Annons