Annons

14-åriga flickan begår självmord – då bjuder pappan mobbarna till begravningen för att ge dem en rejäl läxa!

Annons

Den unga flickan vid namn Amy Everett tog sitt liv när hon bara var 14 år gammal efter att ha utstått mobbning och trakasserier under flera års tid. Då bjöd pappan in mobbarna till begravningen av en tänkvärd anledning.

Amy "Dolly" Everett fick tyvärr gå ett tragiskt öde till mötes efter att hon blivit utsatt för mobbning och trakasserier under flera års tid.

När Amy var sex år gammal fick hon ett modellkontrakt som förändrade hennes liv för alltid, hon var ansiktet utåt för ett företag i Australien som sålde de ikoniska australiensiska Akubrahattarna. Hennes modellbilder spreds över hela landet.


Men tyvärr förde berömmelsen med sig mer ont än gott, och hon fick utstå det som ingen ska behöva utså – framförallt inte som barn.

Och redan som 14-åring kände Amy att hon inte hade något annat val än att ta sitt eget liv.

Amy blev utsatt för en brutal mobbning, och eftersom hånen och trakasserierna tog sig form på nätet var det svårt för de vuxna i hennes närhet att upptäcka vad som pågick.

Amy som var en glad och omtänksam tjej förändrades snabbt till en orolig och introvert tonåring. Hon pratade inte med någon, och till slut slutade hon gå i skolan.


Hon fick meddelanden från pojkar som kallade henne "slyna" och "hora" redan som ung, berättar mamman Kate för News.

 – Jag vet inte om 12-åringar vet vad det betyder, de borde inte veta det. Jag brukade säga till henne att ‘Det kommer att bli bättre, du kommer att passa in. Alla försöker passa in och de försöker bara hitta någon att hacka ned på. Ta de inte för hårt, berättar mamman.

Med tiden blev Amy allt mer isolerad, och eftersom hon bodde ute på landet förvärrades situationen med nätmobbningen.

Den 3 januari 2018 begick Amy självmord efter att hon ville "undkomma världens ondska", som hon ska ha berättat för sin pappa.


Föräldrarna beskriver den natten som världens längsta natt, och aldrig har timmarna känts så långa som när de höll sin livlösa dotter i famnen medan de väntade på att en ambulans skulle komma.

Bara några dagar efter dotterns självmord skrev pappan ett långt och känslomässigt meddelande om sin dotter, som även kallades "Dolly", på Facebook.

I meddelandet tackade han för allt stöd som familjen fick under den svåra tiden, men riktade sig även till mobbarna som drev henne till att göra det hon trodde var den enda utvägen.

”Den här veckan har varit ett exempel på hur sociala medier ska användas, det har också varit ett exempel på hur det inte borde vara. Om vi ​​kan hjälpa till att rädda andra värdefulla liv och undvika lidandet för andra, kommer Dollys öde inte vara förgäves”.

Han fortsatte sedan meddelandet med:


”För det första: Om de människor som tyckte detta var ”ett skämt” och fick känna sig överlägsna av denna ständiga mobbningen och trakasserierna, se det här inlägget. Snälla kom till vår begravning och bevittna den fullständiga förödelsen ni skapat”.

Sedan uppmanar han "de goda krafterna" att aldrig låta mobbningen vinna utan att alla måste hjälpas åt för att sätta stopp för mobbningen en gång för alla.

Även företaget som "Dolly" var ansikte utåt för har startat en kampanj för att hjälpa till att sprida medvetenheten kring mobbning.


Nu har Amys familj startat en Stiftelse i hennes namn som heter ""Dolly's Dream" som hoppas på att kunna bidra till positiva förändringar. Och hyllningarna har bara strömmat in från folk runt om i världen.


Inget barn ska behöva genomgå det Amy blev utsatt för, och framförallt ska inget barn behöva känna att den enda utvägen är att ta sitt eget liv.

Hjälp till att sprida Dollys önskan om en bättre värld så vi en gång för alla kan sätta stopp för den här förödande mobbningen.

Annons