Annons

Kvinna som parkerat på handikapp-plats återvänder till bilen – hittar handskriven lapp med elaka ord på rutan

Annons

En kvinna blev väldigt upprörd när hon återvände till sin bil efter en shoppingtur med sin dotter i Adelaide, South Australia, efter att ha hittat en otäck lapp. 

Justine Van Den Born hade parkerat på en handikapplats, eftersom hon lider av multipel skleros. Men någon hade tydligt sett henne lämna sitt fordon efter hon parkerat och beslutade att lämna en anonym handskriven lapp.

Justine, som diagnostiserades med MS när hon var 35 år, svarade på anteckningen på Facebook - och inlägget har nu gillats och delats tusentals gånger. Hon har fått stöd från hela världen.


Hånfull lapp om rullstol

En dag när Justine kom tillbaka till sin bil som hon parkerat på en så kallad handikapp-plats fann hon en handskriven lapp under torkarbladet.

”Glömde du din rullstol???”, stod det hånfullt på lappen. Att läsa detta när man haft oturen att drabbas av en sjukdom som bryter ner en gjorde givetvis ont, så Justine la upp en bild av lappen på Facebook, med ett viktigt meddelande till just folk som tar sig friheten att vara elaka.

”Till personen som lämnade detta på min bil förra veckan på Mitcham Shopping Center – jag fick diagnosen Multipel skleros när jag var 35. Inte bara MS, men den värsta sorten som aldrig försvinner och sakta bryter ner min kropp och mitt liv.

Den dagen du såg mig så hade jag en bra dag. Jag promenerade med min dotter, utan bekymmer. Tack för att du förstörde det. Du fick mig att känna att folk tittade på mig, precis som jag känner när jag inte kan gå ordentligt. Jag är trött på att människor som du tar ifrån mig mina bra dagar utan anledning”.

Det här borde fler fördomsfulla människor läsa för att tänka till nästa gång. Dela gärna för att sprida budskapet och stå upp för folk med funktionsnedsättningar.

Annons