Annons

1960 köper mannen en Rolex-klocka – titta nu när värdet avslöjas 56 år senare

Annons

När en expert pratar så borde man alltid lyssna noga: man kan lära sig mycket fakta. Den här amerikanska veteranen till exempel hade fått rådet 1960 från sin överste att inte komma hem från Tyskland innan han hann köpa en Rolex av god kvalité. Mannen som ni ser i videon möter en expert och visar honom den här klockan som han hade köpt för så många år sedan.

Bakgrundsfakta:


När den här mannen befann sig i Tyskland år 1960 så fick han rådet från sin överste att köpa en Rolex, eftersom det var en av de bästa klockorna som fanns på marknaden på den tiden (och kanske än idag). Mannen köpte en Rolex, även fast det kostade honom mer än en hel månads lön, nämligen 120 dollar.

Experten talar.


När mannen tog med klockan till experten så tog han också med originallådan, kvitton och intyget om köpet där klockan beskrevs noggranna. Tack vare dessa dokument så kunde experten veta att det var en Rolex GMT-Master 1960, den första i serien som Rolex någonsin tillverkat.

En oväntad värdering.


När experter sammanfattade hur enastående dessa föremål var, så förklarade han att om han bara hade haft klockan med sig så skulle värderingen ligga på 35.000 dollar (310 000 kr) men eftersom han nu hade alla originaldokument så gick siffran upp till 75.000 dollar (663 000 kr) Om mannen skulle vilja sälja den så skulle han kanske lyckas få ännu mer... Men vem vet vad han bestämde sig för att göra till slut.

Här ser ni videon med mannens reaktion när han hör hur mycket klockan är värd.

Annons