Annons

Markoolio förstörd efter Adam Alsings död – tårarna i direktsändning: ''Avgrundslöst smärtsamt jävla hål''

Annons

Adam Alsing togs ifrån oss alldeles för tidigt. Det var den 15 april som nyheten om Adam Alsings död kom och lamslog hela Sverige. Nu berättar Marko ”Markoolio” Lehtosalo om sorgen efter vännens bortgång – och bryter ihop i tårar.

Sedan nyheten om Adam Alsings bortgång kom har ett helt land skakats om.

Den blott 51-årige programledaren och radioprataren var omåttligt populär bland tittare, lyssnare och inte minst – familj och vänner.

Artisten Marko ”Markoolio” Lehtosalo var en av Adams många vänner. För honom har sorgen varit enorm efter Alsings bortgång. De spelade bland annat in tv-programmet ”Top Gear” tillsammans, och har även gjort ”Rix Morronzoo” ihop.


– Det kändes som ett avgrundslöst smärtsamt jävla hål. Jag tror aldrig att jag har känt sådan sorg. Nu har jag bestämt mig för att kravla mig upp ur den här gropen för det är vad Adam hade velat. Men det gjorde så jävla ont för jag tänkte mycket på Adams släkt och familj och sådär, men jag har ju aldrig mist en god vän och det gjorde så jävla ont. Jag tycker väldigt mycket om Adam, säger han och rösten brister.

Markoolio och Alsing hade jobbat tillsammans i flera år. Det var även han som tagit in Markoolio som programledare till Rix MorronZoo.

– Det var ju han som fick mig att börja göra radio. Det är hans förtjänst och han trodde på mig. 

Artisten passar även på att be om ursäkt för hur lätt han talade om detta virus i början av spridningen.

– Jag var väldigt sådär… pratade ganska enkelt om det här i början när det kom och det skäms jag för. Den här sjukdomen är vidrig. Man ska vara försiktig och ta hand om sig, säger han i Rix MorronZoo.

Adam Alsing somnade in 15 april efter att ha blivit sjuk i covid-19. Han blev 51 år.

Vi är många som tänker på Adam och är med dig, Marko. Starkt av dig att säga detta i direktsänd radio. ❤️

Vila i frid, Adam.

Annons