Annons

Svan dör av ''ett brustet hjärta'' – efter att ungdomar förstör hennes bo och dödar hennes ofödda ungar

Annons

En svan i England har dött av ”brustet hjärta”, detta efter att ett gäng ligister totalt förstört hennes bo och mördat ungarna hon ruvade på, detta uppger Manchester Evening News.

Det var djurnetusiasten Michael James Mason som upptäckte den tragiska händelsen. Han har följt svanmamman en längre tid och brukar uppdatera om svanarnas situation i en lokal Facebookgrupp.

Men den här dagen, kom han inte med några glada nyheter.


”Jag vill verkligen inte göra det här inlägget idag eftersom det kommer med stor sorg. Först förstördes tre ägg av ungdomar, sedan attackerades hon av hundar och sedan en and som förstörde ytterligare två ägg och lämnade henne med ett ägg kvar”, skriver Michael i inlägget och fortsätter:

”Hennes partner försvann och imorse blev jag informerad om att hon var hittad död i sitt bo. Jag som har följt henne i tolv veckor vill bara gråta”.

Flera personer har berörts djupt av Michaels inlägg.

”Herregud, jag blir så ledsen av att höra det här”, skriver en person.

”Det här är hjärtskärande”, skriver en annan.

”Aww, så sorgligt”, skriver en tredje.


Manchester Evening News skriver att svanens bo låg längs en kanal i Bolton i England. Där ska vittnen ha sett ett gäng tonårspojkar kasta stenar och tegel mot platsen där svanen hade sitt bo.

Svanen ruvade på sina ungar och i och med attacken dog tre av de sex ofödda ungarna. Boet blev förstört och svanmamman hamnade som i chock av att tre av hennes ungar dött.

Sedan incidenten har svanpappan inte setts till, man tror att han blev så rädd av attacken att han flög iväg för att inte återvända.

Efterföljande veckor dog ytterligare två av ungarna som mamman ruvade på efter att hon attackerats av både en hund och en anka, nu fanns bara ett ägg kvar.


När djurrättsaktivister gick för att titta till boet förra veckan hittade man mamman död.

 – Hon dog troligen av ett brustet hjärta eftersom hon hade en partner för livet, men han lämnade av stress, säger djurrättsaktivisten Sam Woodrow till Manchester Evening News.

Detta är verkligen smärtsamt att läsa. Vi hoppas verkligen att man kan hitta de personer som förstörde hennes bo och mördade hennes ungar. Djurplågeriet måste få ett stopp!

Annons