Annons

En 14-årig tjej höll på att drunkna men då gjorde den synskadade hunden det otänkbara!

Annons

Hunden är människans bästa vän. Det tåls att upprepas hur många gånger som helst. Ett alldeles lysande exempel, är hunden Norman. Trots att han är blind på båda ögonen visste han att något inte stod rätt till – och agerade blixtsnabbt.


Historien om hjältehunden Norman är från 1993, men den tåls att berättas hur många gånger som helst. Vid tidpunkten hade Annette McDonald bestämt sig för att skaffa hund och därför besökte hon ett lokalt hundhem för överblivna hundar. På plats föll hon direkt för Norman. Där och då var tanken att Norman skulle avlivas, men Annette räddade hans liv.


Norman blev snabbt en älskade familjemedlem för Annette och hennes make. De besökte ofta stränderna i hemstaden Oregon, för att leka, bada och springa av sig.

Efter ett tag noterade matte och husse att något inte stod rätt till. Norman fick allt sämre balans. Hos veterinären kom så beskedet: Deras fyrbenta bästis led av en ögonsjukdom som innebar att han inom skulle bli blind på båda ögonen.

Det fanns inga botemedel mot sjukdomen, och Norman blev också blind. Men trots det fortsatte han att vara lycklig och lekfull. Speciellt när familjen besökte stranden och vattnet. Där kände han sig som hemma.


En morgon 1996 bestämde sig Annette för att ta en spontan promenad ned till vattnet. Vattnet var högt, och för badande farligt med undervattensströmmar som kunde sätta folk på drift där i havet. Detta bekräftades den där dagen. 

Annette och Norman hann knappt ner till stranden förrän Norman började att skälla. Han hörde något som endast en hund kunnat höra på det avståndet: En drunknande 14-årig flicka som ropade på hjälp. I ljusets hastighet rusade den blinda hunden ner i vattnet för att rädda flickan, Lisa Nibbley, och hennes bror, Joe Nibley, som var på väg att drivas ut mot havs.


Annette sprang efter och ropade snabbt som bara den till barnen att ropa ”Norman” så att den blinda hunden kunde hitta i vattnet. Det fungerade – och Norman blev barnens livräddare och superhjälte. 

Kolla in livräddningen i klippet här nedanför. Norman är en riktig hjälte!

Dela gärna vidare om du också blev berörd av den blinda superhjälten Normans otroliga insats.

Annons