Annons

CAIA Skin av Bianca Ingrosso - EN BLUFF? - hudterapeut berättar sanningen

Annons

CAIA Skin, släpptes av Caia Cosmetics som grundades av Bianca Ingrosso. ”Bra sminkbas, börjar alltid med bra hudvård.” säger Bianca.  Hudvården släpptes i fyra olika serier: normal-, känslig-, oljig/kombinerad- hy och en serie som ska passa alla hudtyper.Nu har det gått flera veckor sedan släppet och flera har hunnit testa och recensera produkterna. En av dem är hudterapeuten Elvira som på sin Youtube-kanal informerar oss om information vi vanliga konsumenter som inte är så insatta någonsin hade tänkt på.


Soft Cleasning Cream marknadsförs att innehålla aktiva ingredienserna hyaluronsyra och Opuntia Ficus-Indica Stem Extract. Dessa är ingredienser som marknadsförs som aktiva ingredienser för att stärka och lugna huden. Hudteraputen Elvira menar att dessa ingredienser gör det, men att de inte borde klassas som aktiva.Anledningen är för att ingredienslistan framställs alltid i storleksordning. Här kan vi direkt se att deras två aktiva ingredienser ligger långt ner på listan, vilket innebär att de klassas som konserveringsmedel. Konserveringsmedel får bara uppgå till max 1 % av produkten i sig. Vilket betyder att huvudingredienserna innehåller en väldigt liten del som inte kan göra nytta för huden. Detsamma gäller Gente Cleasing Cream där de aktiva ingredienserna är Moringa. Som även här ligger sist på ingredienslistan, vilket betyder mindre än 1 % i produkten vilket i sin tur innebär billigare tillverkning och mer vinstpengar till företaget.


Liknande mönster går att se på exempelvis produkterna Ulitmate Hydrating toner och Oil Control krämen.
Vad innebär allt detta då? Dessa ingredienser har marknadsförts som aktiva ämnen och menar då på att de ska hjälpa din hy på djupet. Men eftersom de tillsätts i så låg procent så hjälper det inte din hy alls menar Elvira. Det finns heller inte studier som visar att så låga procent skulle visa på någon skillnad alls.Med detta sagt så kan man tycka att produkterna och marknadsföringen är vilseledande och ett fult säljknep. 


Produkterna innehåller även parfym som inte tillför nytta alls på huden. Caia är mer måna att skapa någon slags upplevelse istället för bra produkt säger hudterapeuten Elvira. De innehåller även färgämnen som irriterar huden. Färgämnen finns ofta i sminkprodukter som ej penetrerar huden och är därför acceptabelt. Men att tillsätta detta i hudvård är absurt. Caia eller Bianca har ännu inte kommenterat detta.

Annons