Annons

Vårdpersonalens skräckbilder inifrån Karolinska – vädjar till allmänheten: ''Vi räcker inte till''

Annons

På flera håll i landet, inte minst i Stockholm, vittnar folk om att många börjat återgå till det normala igen. Fler människor rör sig på stan, och räds inte folksamlingar, gym, eller trånga krogar.

Samtidigt råder det kaos på många sjukhus, en av dem är Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm.

Nu vädjar sjuksköterskorna iklädda i skyddsutrustning på Karolinska universitetssjukhuset till allmänheten på en egenproducerad video för att få människor att inse att viruset fortfarande finns där ute, och att det är långt ifrån över.

Sabine berättar att belastningen är fortsatt hög, och att pandemin är långt ifrån över som många verkar tro.


– Jag tror att folk glömt bort alla rekommendationer. För i början att vi var väldig duktiga och vi isolerade oss vid minsta symptom, Men så är det inte nu. Man ser det när man åker och handlar, tar bussen till jobbet. Det är massor med folk ute nu, säger Sabine när hon intervjuas i Expressen.

Sjuksköterskorna på avdelning M81 på Karolinska universitetssjukhuset vädjar nu till allmänheten: Stanna hemma om du inte behöver ge dig ut. 

– Vi gör allt vi kan för att rädda liv, men det räcker inte alltid. Vi behöver alla andra också i samhället. Det är viktigt att visa att medmänskligheten är större än ditt eget ego. Det är allas ansvar att minska den här smittspridningen, säger hon.

Här kan du se videon från Karolinska Universitetssjukhuset.

Dela gärna sjukpersonalens budskap så att fler får ta del av det här och inse allvaret.

Annons