Annons

Youtubeparet lämnar bort barnet för att han har autism: ''Är jag en dålig mamma? Svar ja''

Annons

Föräldrarna tillika Youtubeprofilerna Myka och James Stauffer har fyra biologiska barn och en adopterade son.

De fick sedan beskedet att sonen hade autism och nu berättar paret att han har fått en nytt hem.

– Känner jag att jag misslyckats som mamma? 500 procent, säger Myka Stauffer i en video på Youtube.

I oktober 2017 adopterade Youtubern Myka Stauffer och maken James sonen Huxley från Kina.

Men nu, två och ett halvt år senare, meddelar paret att Huxley har fått ett nytt hem.

Anledningen var att Huxley diagnostiserades med autism efter att paret hade adopterat honom. Paret menar att de inte visste om det och att de inte kunde möta hans behov, skriver People.

I en video förklarar paret för Myka Stauffers 709 000 prenumeranter vad som hänt.


– När Huxley kom hem fanns det mycket mer specialbehov som vi inte visste om och som vi inte blev informerade om, menar James i parets Youtube-klipp där de berättar om beslutet att lämna honom vidare till en annan familj.

De säger att de har gjort sitt bästa för att möta Huxleys behov och tagit hjälp från läkare. Men att det inte räcker.

– Det finns inte en uns av oss som inte älskar Huxley. Det fanns inte en minut där vi inte gjorde vårt bästa och jag tror att det Jim försöker säga är att efter flera försök och flera utvärderingar har många läkare känt att han behöver något annat som passar hans medicinska behov, han behövde mer, säger Myka i klippet.

Paret fortsätter videon med att be följarna att visa hänsyn för deras privatliv och att de inte kommer gå in mer detaljerat på varför de har kommit fram till detta beslut.

– Känner jag att jag har misslyckats som mamma? 500 procent, säger Myka Stauffer och kämpar för att hålla tårarna borta.


Hon fortsätter berätta att Huxley nu bor i ett nytt hem med en ny familj. Hon tror att han har det bättre där, än vad de kunde ge honom.

– Han trivs, han är lycklig, han mår väldigt bra och hans nya mamma har medicinsk yrkesutbildning, så det passar väldigt bra.

Myka och James bad tidigare följare att donera 5 dollar (ca 50 kr) för att stödja Huxleys behov och lovade att skriva givarnas namn i en babybok i gengäld. De dokumenterade processen för adoptionen (inklusive en video av dem som åker till Kina för att träffa Huxley, och flera efterföljande uppdateringar) och sa att intäkterna från videoklippen skulle hjälpa till att betala för adoptionen.

Paret har fått utstå massiv kritik och tusentals människor världen över som har sett klippet rasar nu mot föräldrarnas beslut att ge upp sin son. De förstår inte hur de kan utsätta honom för detta, och menar att man inte kan välja när, var och hur det passar att vara förälder eller inte. 

Vad tycker du? Gjorde de rätt eller fel?

Annons