Annons

Mamman slängde barnens glassar i soporna för att lära dem en läxa – nu hyllas hon av tusentals

Annons

Författaren och producenten Jaime Primak Sullivan berättar i ett väldigt delat Facebook-inlägg om hur hon kastade barnens glass. 

Efter middagen tog hon med sina tre barn till ett glasskafé där de fick beställa sina favoriter. Men då glassen kom in hände något som gjorde mamman besviken. 

Så här beskriver mamma Jaime händelsen, som nu sprids som en löpeld på Facebook: 

”Så… jag är den elakaste mamman någonsin.

Efter att vi ätit middag tog jag med mig mina barn till barnen glassaffären ”Dairy Queen”. De fick beställa varsin glass och efter fem minuter var våra glassar klara. Den unga flickan (var kanske 17 år) som stod i kassan kom till vårt bord och serverade mina barn varsin glass. Inte en enda av dem såg in i hennes ögon.

Inte en enda av dem sa ‘tack’. Varken mig eller till flickan … Så jag väntade.


Jag började räkna till tio i mitt huvud, medan barnen åt på sin glass. Den unga flickan tittade på mig och undrade vad jag gjorde riktigt (hon trodde antagligen att jag hörde röster i mitt huvud) samtidigt som mina barn sprang ut genom dörren.

Jag följde efter dem och när jag kom ut gick jag ikapp dem. Jag bad att få glassarna och vände mig sedan om och gick raka vägen till en soptunna. Mitt framför ögonen på barnen kastade jag deras glassar. Det blev masshysteri.


Jag sa till dem att en dag, om de hade tur, skulle de också ha ett sådant jobb som denna unga flicka. Och jag vill att folk ska titta på dem, titta in i deras ögon och säga ‘tack’. När man är åtta, sju och fem år gammal bör man vara tillräckligt gammal för att känna till det viktigaste, att man ska vara vänlig med sina medmänniskor.

Så idag är jag den elakaste mamman i världen.”


Även om Jaime förstod att många skulle ha åsikter om saken trodde hon inte att hennes inlägg skulle hyllas och spridas av tusentals. 390 000 har gillat hennes inlägg, och de positiva kommentarerna om uppfostran och synen på människor är vad som tar mest plats i kommentarsfältet, även om de finns de som tycker att hon var för hård. 

Jaimes syfte var att få barnen att förstå hur viktigt det är att visa tacksamhet och att uppmärksamma folks arbete, vilket hon förklarade för sina barn. Tycker du att det var ett bra agerande för att få barnen att förstå? Dela gärna isåfall, eller skriv dina åsikter i kommentarsfältet. 

Annons