Annons

Berättelsen om Maru, hunden som gick över 200 kilometer för att återförenas med ägaren som övergav henne

Annons

Vi önskar att vi kunde slippa höra sorgliga berättelser som dessa, men att överge djur är fortfarande något som sker både ofta och på många platser runt om i världen. Det finns otaliga skäl till varför många av ägarna till dessa fyrbenta vänner bestämmer sig för att göra sig av med sitt husdjur, men bara en sak är säker, nämligen att dessa stackars hundar, som tvingas ströva runt på gatorna i jakt efter mat... och omtanke.


Samma sak hände med Maru, ett vackert exemplar av bullmastiff som hade bott tillsammans med en familj från Krasnoyarsk i Ryssland, i Sibirien. Men när ägaren upptäckte att hon hade en djurallergi, bestämde hon sig genom ömsesidig överenskommelse med de återstående familjemedlemmarna och djurskyddet från vilket hon adopterat henne att ta hunden tillbaka till Novosibirsk med en tågresa, skriver Siberian Times.

Den långa resan på den sibiriska järnvägen skulle övervakas av en assistent som skulle kontrollera Maru, men trots detta greps hunden av panik och kanske en ångestattack i frånvaron av sina ägare och bullret från tåget och lyckades fly undan genom att hoppa från dörren efter att han öppnat den med frambenen.


Den stackars övergivna hunden försvann sedan ur sikte och djurhemmet sökte kontinuerligt efter henne tills hon hittades två och en halv dag senare nära staden Krasnoyarsk, precis där hennes tidigare ägare bodde.

Maru hade gått outtröttligt i cirka 200 kilometer för att återvända till sin familj, trots de ogynnsamma nattemperaturerna och risken för att bli attackerad av vargar och björnar.


Maru hittades av volontärerna på djurhemmet och var synligt trött, med ett sår på nosen och slitna tassar, och enligt beskrivningen från kenneln i Novosibirsk, "med tårar i ögonen".


Från det ögonblicket fördes den stackars Maru tillbaka till skyddshemmet för djur i nöd och nu bor hon med sin biologiska pappa och mamma i väntan på att återhämta sig efter denna fysiska och psykologiska prövning vi önskar att ingen annan hund någonsin ska behöva gå igenom!

Se klippet nedan:

Annons