Annons

Infektionsläkaren Björn Olsen ryter ifrån – mot ungas inställning till coronaviruset: ''Djupt själviskt''

Annons

Infektionsläkaren och professorn Björn Olsen har varit kritisk till Sveriges coronastrategi sedan start. Nu kastar han även en känga till de unga medborgarna i Sverige som han inte tycker håller sig till restriktionerna, rapporterar Expressen.

Sommaren är här och de senaste veckorna har bjudit på strålande sol och värme. Människor har letat sig ut på gator och torg för att njuta av sommarvädret.

Sommarhettan har fått många att trängas på landets stränder, barer, parker m.m. något som fått infektionsläkaren och professorn Björn Olsen att se rött.

– Problemet är ju att den generation som är mest ute och festar och den generation som är mest ute och åker tunnelbana och sitter på krogarna, det är ju inte den generation som drabbas. Det är ju Pappa, mamma, mormor och morfar, säger Björn Olsen till Expressen.


Björn menar att restriktionerna måste fortsätta följas för att få ned smittspridningen och att social distansering har visat sig fungera.

Nu ryter han ifrån ordentligt.

– Det är omoraliskt och djupt själviskt att bete sig på det här sättet, säger han till Expressen och fortsätter:

– De måste kamma till sig, de får skärpa sig. Annars får myndigheterna gå ut och skärpa dem.

Björn Olsen varnar för att antalet fall av covid-19 kommer att öka om inte människor ser till att hålla avstånd när de njuter av solen.

Se klippet nedan och dela gärna vidare:

Annons