Annons

Ikeas fina initiativ: Nu tillverkar de något många sjukhus gapar tomt om

Annons

Möbeljätten Ikea har dragit igång tillverkning av skyddsutrustning för vården, som till exempel ansiktsskydd och förkläden för att skydda sjukhuspersonal från coronasmitta.

Effekterna av coronakrisen har gjort att Ikea fått enorma avbeställningar, och i vissa fall har ordrar mer än halverats, enligt Dagens Industri.

– Över två dagar var vi tvungna att annullera två miljoner orderrader. Det är jättestora kvantiteter, som egentligen inte ska gå att stoppa och styra om, säger Henrik Elm, global inköpsdirektör på Inter Ikea som äger Ikeas varumärke, samt ansvarar för all produktutveckling.

Trots detta väljer möbeljätten att dra sitt strå till stacken i pandemin, detta genom att börja tillverka ansiktsskydd och förkläden till vården.

DN skriver att möbeljätten IKEA har börjat tillverka skyddsutrustning för vårdpersonal, såsom ansiktsskydd och förkläden. Tanken är att denna skyddsutrustning ska skydda sjukhuspersonal från att smittas av coronaviruset covid-19.

Ska se till att den når ut så snabbt som möjligt

Enligt Dagens Industri är nu en miljon ansiktsmasker påväg till Europa.

– Vi har inga ambitioner att sälja utrustningen, utan kommer att se till att den når ut så snabbt som möjligt till länder som har behov. Vi har redan en miljon ansiktsmasker på väg till Europa och ytterligare 600.000 från en annan leverantör som skickas nu i veckan 14, säger Henrik Elm.

Vilket fint initiativ! Tillsammans kan vi stoppa den här smittan.

Annons