Annons

Gästen vägrar sitta bredvid pojken med Downs syndrom – då visar servitören äkta civilkurage

Annons

Denna mamma som heter Kim Castillo brukade gå ut för att äta endast på restauranger, där hennes son Milo som har Downs syndrom, var väl känd av alla. I ett av sina besök, var detta inte tillräckligt för att hålla honom borta från en diskriminerande situation som tyvärr fortfarande händer: en familj som satt vid bordet bredvid byter bord för att slippa äta måltiden bredvid pojken. Vid den tidpunkten ingrep en servitör.

Den lilla Milo, som är 5 år gammal, är känd av alla servitörer på restaurangen Laurenzo' Prime Rib i Texas. Bland servitörerna som arbetade den dagen på restaurangen på den avdelningen fanns Michael Garcia, anställd där i två år. Milo var upphetsad eftersom det för inte längesedan hade varit hans födelsedag och jag höll på att berätta hur han hade tillbringat den.


'Kanske att han talade lite högt, men inte speciellt överdrivet och inte mer än vad de andra gästerna som satt på de andra borden gjorde', berättar mamman. Tio minuter efter ankomsten, flyttar familjen som sitter framför dem till en annan sida av matsalen. Ingen hade gett händelsen speciell uppmärksamhet, men då hörde Garcia vad de sa.

'Mina personliga känslor tog över.'

En av männen vid bordet sade: 'Barn med särskilda behov bör vara speciella... någon annanstans'. När Michael hörde dessa ord, sade servitören att han inte kunde tro på vad han hade hört: 'Jag kunde inte tro att en vuxen sade dessa saker framför barnen.


Då vände sig Garcia till honom och sade att han inte ville servera honom. 'Milo är en ängel. Han är bara fem år, och kan inte diskrimineras bara för att han talar högt som andra barn i hans ålder gör, och han har inte bett att födas med Downs syndrom.'

Trots att han risken för att förlora sitt eget jobb valde han att skicka ut familjen från restaurangen. Han vägrade servera dem. Ägaren, som har känt Milo och hans familj i flera år, och stöder i alla avseenden servitörens agerande.

'Jag är glad att någon ville försvara en annan människa, säger mamman.

Annons