Annons

Tommy och Annika: Så ser barnskådespelarna ut idag

Annons

En gemensam nämnare för många människor runt om i Sverige är att vi växte upp med Pippi och hennes vänner. Vi skrattade åt hennes pepparkakor, sätt att sova och att hon hade både häst och apa.

Att huvudrollsinnehavaren och Pippi egentligen heter Inger Nilsson har nog många koll på, hon säger själv att hon ofta blir igenkänd och förknippad med sin roll som Pippi , något som gjort det svårt för henne att få andra roller.

Pippi-hysterin har bidragit till att hon ofta känns igen av främlingar på gatan – men skulle du känna igen skådespelarna bakom Tommy och Annika? En användare på Imgur visar hur de ser ut idag.

Så, vad hände med Tommy och Annika efter Pippi Långstrump?


Annika (spelades av Maria Persson)

Maria Persson föddes i Stockholm 1959. Efter Pippi-inspelningarna fortsatte hon studera teater på Calle Flygare Teaterskola, men då hon ofta förknippades med sin roll som Annika bytte hon spår. Maria flyttade till Mallorca för att arbeta på ett sjukhus. Hon har även arbetat inom äldreomsorgen och på barer.

Maria Persson har en spanskfödd son född 1994 som hon presenterade under en Pippi-återförening i tysk TV 2005.

Så här såg Annika ut då:


Så här ser hon ut nu:


Tommy (spelades av Pär Sundberg)

Pär Sundberg föddes i Stockholm 1957 och efter hans karriär som barnskådespelare gick han vidare för att senare studera i Lund. Idag är han Skandinavienchef för ett PR-företag.

Vid 13 års ålder gav han upp filmandet helt, för att studera. Efter Pippi-filmerna vimlade det av hysteriska unga beundrarinnor, men Pär själv kände sig utbränd, skriver Helsingborgs Dagblad.

Han ser ett samband mellan familjeband som brast tidigt, uppmärksamheten och dagens singelliv och visste direkt att han inte ville fortsätta med film.

Så här såg Tommy ut då:


Och så här ser han ut idag:

Här är Pippi, Tommy och Annika från återföreningen 2005!

Visst är det fascinerande att se hur dessa älskade barnskådespelare ser ut idag? 

Annons