Annons

Så många män tvättar inte händerna efter ett toalettbesök

Annons

Att tvätta händerna efter ett toalettbesök är något de flesta av oss lär oss som barn att göra. Vi lär oss att god handhygien är viktigt. Barn är ofta bra på att ha detta i åtanke, medan många vuxna bör komma ihåg att det är viktigt att tvätta sig efter att ha uträttat sina behov.

Enligt YouGov finns det många människor och särskilt män som inte tvättar händerna efter att de har varit på toaletten.

En undersökning utförd av analys- och konsultföretaget YouGov visar att en av sex män inte tvättar händerna efter att ha varit på toaletten på arbetsplatsen. (Tänk inte på den här artikeln nästa gång du hälsar en kollega i handen eller använder kaffemaskinen på jobbet).


Män var solklart sämst på att tvätta händerna

YouGov har frågat ett antal män och kvinnor om hur ofta de tvättar händerna efter toalettbesök. Både vid urinering och avföring. De frågades också om det var skillnad i deras hygien hemma och på jobbet.

Resultaten av studien visade tydligt att män var sämre än kvinnor till att tvätta händerna. Både när det gäller urinering och avföring. Vanligt för båda könen är att de slarvar mer med handhygienen på jobbet än de gör hemma.

Så var sjätte man tvättar inte händerna efter ett toalettbesök där de utför "nummer 2". Men så många som 30-32 procent, eller en tredjedel, säger att de inte tvättar händerna efter att ha urinerat på jobbet. Bland kvinnor är det 18 procent.


Känner du någon som borde komma ihåg vikten av handtvätt? 

Annons