Annons

Kvinnorna klär ut sig till sjuksköterskor för att stjäla av äldre – här fastnar de på film

Annons

Polisen i amerikanska staden Kennewick letar efter några kvinnor som klär ut sig till sjuksköterskor, för att stjäla paket och andra leveranser från folks hem.

Nu delar polisen med sig av bilder till allmänheten, för att få hjälp att identifiera kvinnorna.

Vi tycker att det är alldeles fruktansvärt med de bedragare som finns i dagens samhälle. Den senaste tiden har man kunnat se en ökning på bedrägerier mot äldre. Och detta gäller världen i stort, inte bara i Sverige.

Nu i dagarna har ett bedrägerifall från USA uppmärksammats – detta efter att bedragarna tagit det hela till en ny skamlös nivå: Och klätt ut sig till sjuksköterskor!

Fallet uppmärksammades under helgen på sociala medier, efter att polisen gått ut med bilder på de misstänka bedragarna på Facebook.


Låtsas vara sjuksköterskor

Det kvinnorna har gemensamt är att de bär sjukhuskläder, men polisen misstänker att dessa ska få omgivningen att dra att de är där på uppdrag av en patient.

Enligt polisen är ingen av kvinnorna sjuksköterska på riktigt. Ett vittne berättar att de sett en Fed Ex-bil stannat för att lämna ett stort paket på verandan, och knappt fem minuter senare kom en kvinna i sjuksköterskekläder och hämtade paketet.

Polisen vädjar om hjälp

Polisen har misstankar om att kvinnorna själva beställt saker till adresserna, efter att fejkat att vara sjuksköterskor och tagit reda på info om boende.

I ett inlägg på polisens egna Facebooksida vädjar de till allmänheten om tips för identifikation.

Annons