Annons

Häckande svan sköts i huvudet när hon ruvade på sina okläckta ägg: ''Sinneslös grymhet''

Annons

Polisen i Storbritannien jagar efter en person som sköt en häckande svan i huvudet med en luftgevär när hon tog hand om sina okläckta ägg.

Chockerande är det en av fem liknande attacker under de senaste dagarna, skriver Daily Mail.

Fågeln som sköts, hittades i Thatcham, Berkshire, den 22 april förra veckan.


Enligt en djurvälgörenhet som sköter området är attacken den femte på tio dagar. Fyra svanar har skadats, inklusive den här, och en har tyvärr dött.

Wendy Hermon, från Swan Support, berättar att svanen låg i sitt bo när hon blev skjuten i huvudet.

– Vi åkte och hämtade upp henne och på torsdagen opererades kulan på 8 mm bort från huvudet, berättar Wendy som tillägger att svanen är okej men väldigt låg, säger hon till Daily Mail.


Fortfarande vet ingen vem den misstänkte gärningspersonen kan vara. Men Wendy säger att den någon, är en sjuk person.

– Jag tror att det är sjuka människor som inte har något annat bättre för sig som gör sådant här. Hur kan någon skjuta en försvarslös svan som sitter i sitt bo, säger hon.

När nyheten nådde David Barber MVO, drottning Elizabeths svanmarkör, sa han att han är äcklad och chockad över att någon kan skjuta på en svan som ligger i ritt bo och ruvar på sina ägg.


– Den här typen av sinneslös grymhet är helt oacceptabel och onödig. Jag hoppas uppriktigt att gärningsmannen för denna avskyvärda handling kommer att straffas i enlighet därmed, säger han och fortsätter:

– Jag hoppas att alla med kunskap eller information om detta brott kommer att rapportera till polisen på Thames Valley.

Efter att svanar bygger sina bon, som tar cirka 2-3 veckor, kommer svanen att lägga sina ägg. När äggen har lagts - vilket kan ta 2-3 veckor igen, kommer de att ruvas i upp till sex veckor. I vissa fall kan detta ta ännu längre tid.

Så hemskt, jag hoppas verkligen att den skyldige får stå till svars för detta fruktansvärda djurplågeri.

Annons