Annons

Koran bränd i Rinkeby - polisen söker danskskyltad bil

Annons

Rasmus Paludans parti Stram kurs uppges ha bränt en koran i Rinkeby på torsdagsmorgonen.

Ett klipp på sajten Samnytt, tidigare Avpixlat, visar hur en man iklädd en tröja med budskapet ”fuck islam” tänder på boken på ett nästan folktomt torg. Och en danskregistrerad blå Skoda söks nu, enligt uppgifter till Aftonbladet.

I helgen har Paludan ansökt om demonstrationstillstånd på fem olika platser i Stockholm – och polisen har maximal beredskap för att möta eventuella kravaller. Polisen har också inlett en särskild händelse.


När Stram kurs genomförde manifestationer i Malmö, utan tillstånd, uppstod våldsamma manifestationer i stadsdelen Rosengård. Till helgen har paritet ansökt om manifestationer för att bränna koranen och skända islam.

Men redan under torsdagsmorgonen ska en person i en ”Stam kurs”-keps bränt en koran vid Rinkeby torg. Händelsen filmades och las upp på Youtube men ska också ha fångats av polisens egna kameror. Det rapporterar Aftonbladet.

Personen söker danskregistrerad bil

Personen på videon pratar danska och polisen söker nu efter en blå Skoda, registrerad i Danmark, enligt uppgifter till Aftonbladet.


– Jag har fått höra om det. Det jag vet är att vi håller på att kontrollera den filmen, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisen till Aftonbladet.

Koranbränningen ska ha skett klockan 05.57 imorse.

Se klippet nedan:

Annons