Annons

Fitnessprofil som sa att covid-19 'inte existerade' dör av viruset

Annons

En tidigare covid-förnekande influencer har dött bara 33 år gammal efter att ha fått det dödliga viruset när han var på en resa i Turkiet med sin fru och barn. 

Dmitriy Stuzhuk blev utskriven från sjukhuset i Ukraina, men togs snabbt tillbaka och hans tillstånd försämrades snabbt.

Fitnessinfluencern främjade sport och ett hälsosamt liv till sina en miljon följare, men hans död orsakades så småningom av coronavirusrelaterade hjärtkomplikationer.

Hans ex-fru och mamman till hans tre barn Sofia Stuzhuk, 25, meddelade nyheterna till sina fans.

Efter att han hade fått viruset, som nu har dödat mer än en miljon människor världen över, delade han ett meddelande med sina fans för att varna dem.

Stuzhuk skrev i sitt sista inlägg på Instagram:

- Jag trodde inte att det fanns någon covid och att allt detta är relativt. Tills jag själv blev sjuk. Covid-19 är ingen kortvarig sjukdom. Det är allvarligt.


Stuzhuk misstänkte att han hade smittats med coronavirus när han vaknade med en svullen nacke och andningssvårigheter. Han tog sedan ett test när han kom tillbaka till Ukraina och testade positivt innan han blev inlagd på sjukhus.

Han fortsatte: "Sjukhuset är helt fyllt med människor, några av dem behandlas i korridorer."

Tränaren sa att han behövde en ventilator för att andas, men efter åtta dagar kunde han lämna den avdelning han befann sig på på sjukhuset i Kiev.

Men några timmar senare skyndades han tillbaka till sjukhus, där Sofia sa att han blev medvetslös.


Sofia - som har fem miljoner följare - skrev när han kämpade för livet: ”Dima (Dmitriy) hade problem med hans kardiovaskulära system.

"Hans hjärta klarar det inte."

Läkare sa att han var klinisk död men de startade om hans hjärta.

Hon skrev: "Hans tillstånd är extremt allvarligt. Ingen kan göra någonting med detta.

"Jag gjorde allt jag kunde så att mina tre barns far lever. Men ingenting beror på mig nu."

I fredags avled han till följd av covid.

Annons