Annons

Varje kväll lämnar det här bageriet bröd och mat på en parkbänk – till människor som har det svårt

Annons

Även om vårt samhälle, som numer är baserat på utseende, får oss att uppfatta som verkliga endast de uppenbara och dokumenterade gesterna, finns det en enorm mängd små dagliga handlingar som människor utför i tystnad utan att få komplimanger eller beröm, bara för nöjet att få göra det. Precis som Fedele, en siciliansk bagare som under 19 år har utfört en altruistisk handling till förmån för de som är fattiga eller mindre lyckligt lottade.


Inte långt från hans ugn, i staden Caltanissetta, finns en bänk som liknar många andra, om det inte var för det faktum att den på kvällen blir en plats där ett litet mirakel äger rum, den fylls med påsar med bröd, paket med mjölk, olja och andra livsmedel. Allt lämnas där för alla de som behöver dem, särskilt familjer i svårighet eller hemlösa flyktingar.


Det hela började för länge sedan, när Fedele fortfarande var ett barn och arbetade med sin far. En dag kom en munk och knackade på deras butik och på frågan vad han sökte efter svarade han att han bara ville ha lite bröd. Fedele följde efter honom till utgången och såg att han delade ut brödet till många behövande människor på gatan och den bilden blev kvar i hans hjärta, skriver La Repubblica. 


Hans tysta och outtröttliga uppdrag är inte längre begränsat till att lägga ut brödet som blivit kvar i slutet av dagen på bänken, men har involverat ett nätverk av solidaritet som donerar varje dag. Mat och dryck som Fedele ibland till och med har levererat direkt hem till folk, till exempel för att hjälpa en sjuk mamma som kämpade för att nå månadens slut och inte kunde kommat till hans "solidaritetsbänk".

Exemplet med Fedele, som sedan nästan 20 år tillbaka utför denna altruistiska handling, visar oss att för att ha ett gott hjärta är det inte nödvändigt att skriva checkar och skryta om det man gör, det räcker med att utföra små handlingar i vardagen. Något så enkelt som att sitta på en bänk och äta en bit bröd.

Världen behöver verkligen fler människor som Fadele. Vi skickar en varm applåd till honom! 

Annons