Annons

Jeanette skriver öppet brev till Stefan Löfven – kräver bättre villkor för pensionärerna: ''Bedrövligt''

Annons

Ordningsvakten Jeanette Höglund vill slå ett slag för alla Sveriges fattigpensionärer. Nu har hennes öppna brev till Stefan Löfven spridits som en löpeld på internet.

Ingen ska behöva vara hemlös eller bo på gatan på grund av fattigpension, det är iallafall någonting som ordningsvakten Jeanette brinner starkt för och har som ambition!

Det är Jeanette som ligger bakom organisationen ”Vid din sida”, som varje dag arbetar hårt med att hjälpa hemlösa och fattiga pensionärer.

Nu skriver Jeanette Höglund ett öppet brev till Stefan Löfven då hon kräver en förändring från politiskt håll. Så här skriver hon i brevet:


”Öppet brev till dig Statsministern:

Stefan Löfven allas våran statsminister. I våras fick jag chansen att träffa dig. Jag var pirrig och glad, jag hade med mig Nina, (min Mentor som är styrelseordförande i min fina organisation, verksamhetschef och även min trygghet). Jag var sådär upprymd som ett barn på julafton. Tänk att den största ville träffa MIG.

Det är faktiskt det största jag fått uppleva. Och i stället för 15 min så gick tiden över till 20. Du tog dig tid och lyssnade och var otroligt karismatisk och varm. Humor och väldigt trevlig. Du höll med om att det är ”för djävligt ” att vi har hemlösa äldre pensionärer på gatan, som arbetat i hela sitt liv men inte har råd att bo kvar i sina boenden bland annat.

Öka pensionen med 1 000 kronor

Du sa att jag har skapat en folkrörelse och att det var fint vad vi gjorde. Och du sa att målet är att öka pensionen med 1000 kr.


Skydda våra gamla

Jag sa till dig att du måste se till att kommunerna gör sitt jobb som att ansvara för våra äldre, du höll med. Sen kom pandemin corona som ett brev på posten. Våran organisation fortsatte som vanligt medan samhället stängde ner många saker. Vi stod där ute och och delade ut mat och hygien, handsprit, hotellnätter, SL-kort och allt de behövde. Och backade inte en sekund.

Jag såg hur du sa i tv att ” skydda våra gamla”. Se till att de inte råkar ut för detta hemska. Du nämnde aldrig våra hemlösa äldre pensionärer som jag satt med dig och berättade om, som du verkligen behöver skydda. Den sköraste gruppen i samhället.

Men du Stefan, de hjälpte vi tillsammans med våra följare, vi satte in den mest sköra gruppen på vandrarhem, och vi betalade hela kalaset tillsammans med våra fantastiska följare så att de kan skyddas.

Erbjöd ingen hjälp

Vi har gjort ett bra jobb, men inte en enda gång frågade du min organisation om vi behövde något för att hjälpa denna grupp som VI tar hand om. Någons  mormor, morfar som sover ute utan skydd. Inte en enda gång fick jag ett samtal från er där uppe. Det gavs pengar till annat.

Jag såg organisationer stänga ner. Jag såg att hotell stängde ner. Tänk om du kontaktat mig och sagt att samla ihop de äldre så sätter vi in dem på ett tryggt hotell – staten betalar, vi ska ju skydda de gamla.


Vi bygger en fritidsgård för våra äldre på medel som svenska folket har swishat till oss, för att min dröm ska bli verklighet. Massa företag ställde upp och jobbade gratis för att ge en trygghet för de som inget har. Inte ens då ville du komma på besök.

Jag vet att du är en upptagen man, det är helt förståligt kära statsminister, men om inte du om någon vill hjälpa våra äldre – vem ska göra det?

Vi har våra följare som ställer upp. Och vi kämpar. Vi inkluderar alla äldre i vår målgrupp och vi är försiktiga. Vi vänder på pengarna för att både ha en fritidsgård i gång fem gånger i veckan, med varm mat som är tillagad och gjord med kärlek, och vi köper alla ingredienser. Du kan bara tänka dig vad det kostar. Vi har soppkök utöver detta utomhus 2 gånger i veckan. Och där köper vi maten på en restaurang för att det är omöjligt för oss att hinna tillaga även den. Vi skänker även SL-kort till våra pensionärer, så att de kan finna trygghet på natten när inte vi har öppet.


”Sverige 2020 i ett rikt land?”

Nu är Corona våg två tillbaka och fortfarande så står vi där – orädda, peppade och med en enda tanke att vi ska hjälpa våra utsatta äldre. Vi har öppet på gården och jag undrar: Hur tänker du nu? Skänker ni pengar till Statsmissionen igen och bara glömde oss? För vi står fortfarande kvar, och vi backar bara när vi tar sats.

”Jag tror du glömt bort oss”

Tack vare volontärer och svenska folket så flyter vi. Tack vare min fantastiska borg jag har som hjälper mig, stöttar mig och lyfter mig när jag dalar. Tappar hoppet. Tack vare våra äldre som tackar oss så får vi bränsle och kärlek.


”Ses vi på mynttorget?”

Men hur länge tänker du att våran organisation ska sköta kommunens jobb gratis? frågar dig bara för jag tror du glömt bort oss … vi på Vid Din Sida som du hade det där fina mötet med uppe hos dig. Jag överlämnade nästan 100 000 namnunderskrifter till dig. Den tjejen du vet, en vanlig ordningsvakt.

Ses vi på mynttorget denna vår som kommer då? Kommer du att prata för oss, till oss? Jag ska dit och jag tror att jag kommer få med mig många. 

PS. Stefan, ser du bilden? Våra äldre, fina som står där i kön för att få en bit mat. Sverige 2020 i ett rikt land? Bedrövligt? 

Kram Jeanette. PS. Jag finns att nå på mail, mobilen, med mera. Det har din sekreterare fått, så slå en pling så att jag får lite svar. Jag väntar”.

Jeanette Höglund, grundare av Vid Din Sida.

Annons