Annons

Främling erbjuder tonåringen skjuts hem – tvärbromsar när han ser huset och gör det ofattbara

Annons

Chauncy Black, 16, lever under tuffa förhållanden. Hans mamma är ensamstående, arbetslös och sjuk och tonåringen tvingas jobba hårt för att försörja henne. De har inga pengar till varken mat eller kläder.

En dag var han så utsvulten att beslutade han sig för att åka till de finare delarna för att erbjuda sig att arbeta i utbyte mot lite mat.

Han lyckades skrapa ihop pengar till en bussbiljett och åkte iväg till en matbutik. Då hade han ingen aning om att denna resa skulle förändra hans liv.


Chauncy gick in i matbutiken och frågade en man om han behövde hjälp att bära sina kassar i utbyte mot en munk. Främlingen förstod med en gång att pojken inte mådde bra.

Den okände mannen heter Matt White och delar med sig av händelsen i ett inlägg på Facebook.

”Det såg ut som att pojken hade fått nobben 100 gånger tidigare. Han såg skamsen, hungrig och utmattad ut. Så jag gav honom en munk”, skriver han.


Chauncy hade ingenting, ingen telefon, inga pengar eller någon mat. Han hade bara en bussbiljett hem. Men det visade sig att 16-åringen hade mött helt rätt person. Matt gav honom inte bara en munk, han erbjöd också honom att köpa de varorna han behövde i affären och betala för dem.

Den hungrige tonåringen var överlycklig för Matts generositet. Han plockade på sig de varorna han behövde och under tiden insåg Matt att han hade träffat en väldigt smart ung kille.


”Den här killen var otrolig. Han kallade sig fattig, men berättade för mig att allt skulle bli bra igen och att han en dag ska starta ett eget företag så han kan ge andra fattiga barn mat”, skriver Matt på Facebook.

Chauncy hade fått en väldigt tuff start på livet som så många andra barn men det hindrade inte honom från att drömma.

Matt erbjöd sig därefter att skjutsa pojken hem så att han slapp sitta på bussen och gå den långa vägen från busstationen hem. Och historien slutar inte här.


”Jag gav honom skjuts hem, men när jag fick se hans hus blev jag helt tagen. Han skojade verkligen inte. Han och hans mamma hade ingenting. De hade inte ens sängar eller möbler. De sov på kuddar gjorda av sovsäckar, de hade bara två lampor och ingenting i kylskåpet”.

När Matt träffade mamman förstod han att hon var sjuk, hon skakade okontrollerat och hade svårt att gå.

Matt bestämde sig där och då för att han ville göra något mer. Han startade en insamling till familjen och det tog inte lång tid innan de fick ihop pengar som de onekligen behövde.


Tack vare Matt och alla som donerat pengar till familjen kunde de köpa riktiga sängar. Chauncy fick dessutom ihop tillräckligt för att kunna starta en egen liten verksamhet för att klippa gräs som kan ge familjen en trygg inkomst.

Dessa vardagshjältar är fantastiska. Vi får inte glömma att det finns underbara människor därute.

Annons