Annons

SVT-programledarens hånfulla ord – efter Jenny Strömstedts kollaps

Annons

När Jenny Strömstedt skulle leda direktsändningen angående beskedet om Palmeutredningen som kom under onsdagen, kollapsade hon i direktsändning.

Strax därefter passade SVT-programledaren Carolina Neurath på att pika Jenny med några hånfulla ord på Instagram, vilket Aftonbladet var först med att berätta.

Under onsdagen gjorde TV4 ett extrainsatt program om Olof Palme-utredningen, detta efter att chefsåklagare Krister Petersson tidigare under dagen pekat ut Stig Engström som misstänkt för mordet.

Jenny Strömstedt intervjuade i programmet Krister Petersson där han meddelade att förundersökningen läggs ner. Men mitt under intervjun hände något obehagligt; Jenny föll ihop.


SVT-programledaren Carolina Neurath, 34, som tidigare under dagen jobbat med SVT:s direktsändning om mordet på Olof Palme lade strax efter Jennys kollaps ut ett inlägg på Instagram med texten:

”Text jag kommer radera snabbt: vissa svimmar inte i sändning. Eller efter”, stod det i Carolina Neuraths inlägg, tillsammans med en bild på sig själv med ett glas i handen och en SVT-kollega på en uteservering i Stockholm.

Inlägget raderades efter en stund.


Helena Brodén på SVT:s pressjour skriver i ett sms till Aftonbladet att det var ett dåligt skämt.

”Det var ett dåligt skämt som landade fel. Carolina insåg det själv och raderade inlägget.”

Enligt Aftonbladet var det flera personer som kritiserade Carolina Neuraths inlägg, vilket gjorde att hon till slut valde att stänga av sitt kommentarsfält.

Strömstedt: ”Ingen fara med mig”

På sin Instagram skriver programledaren själv: 

”Jag har ingen aning om varför jag svimmade av men blodtrycksfall kan tydligen hända trots god sömn och energi osv, har jag lärt mig. Allt gick dock bra och det är absolut ingen fara med mig. Tack för alla fina kommentarer.”

Annons