Annons

Läkare skriver brev till sina barn ifall hon inte överlever – nu sprids viktiga orden: ''I framtiden kommer...''

Annons

En läkare som är i frontlinjen av coronaviruspandemin i New York City har fångat viral uppmärksamhet med ett meddelande som hon delade på Twitter till sina två barn.

Dr. Cornelia Griggs, en 36-årig barnkirurg och mamma till Eloise, 4, och Jonah, 1, tweetade ett foto av sig själv den 29 mars och skrev: 

”Mina barn är för små för att läsa det här nu, och förmodligen så känner de inte igen mig i mina arbetskläder. Men om de förlorar mig i COVID så vill jag att de ska veta att deras mamma försökte väldigt hårt. #GeMigPersonligSkyddutrustning #NYC"

"[Det ögonblicket] återspeglade ett riktigt rått och emotionellt ögonblick för mig på sjukhuset," sa Griggs till "Good Morning America." "Alla vi som dyker upp för att göra vårt jobb varje dag står inför rädslan för att bli sjuka eller bli sjuka i vår familj och jag ville att mina barn skulle veta att trots all den rädsla och osäkerhet och kaos, att jag älskar min jobb. Jag skulle fortfarande välja att vara läkare 1000 gånger om, för jag känner mig privilegierad att göra det arbetet som jag gör. "

"Mitt hopp för mina barn, utöver deras fysiska säkerhet och hälsa, är att de hittar något i världen som ger dem den typen av mening," sa hon.

Cornelia har behandlat patienter på ett sjukhus i New York sedan spridningen av det nya coronaviruset, COVID-19 - den nya luftvägssjukdomen där mer än en miljon har diagnostiserats globalt. Det har varit minst 1 562 dödsfall i New York City, enligt uppgifter sammanställda av Center for Systems Science and Engineering vid Johns Hopkins University, skriver ABC News.

Cornelia "nya normala" är en 24-timmarsskift vid Columbia University Medical Center, där hon behandlar patienter med COVID-19.

Cornelia sa att hon fattade det svåra beslutet att flytta sina barn från New York till Connecticut, där hennes föräldrar kunde ta hand om dem under tiden. Hennes man, Rob Goldstone, 36, som är en kirurg på Massachusetts General Hospital och Newton Wellesley Hospital, kämpar mot coronaviruspandemin i Boston.

Cornelia har inte sett sin man eller sina barn på två veckor.

Dela gärna för att få folk att tänka till innan de ger sig ut med symptom. Alla bär ett ansvar nu.

Annons