Annons

Flickan var en mobbare. Då gav hennes far henne ett straff som både hyllas och kritiseras

Annons

Dottern blev avstängd från skolbussen för att ha mobbat andra elever, då bestämmer sig hennes pappa för att lära henne en ordentlig läxa. 

Som förälder kan det vara svårt att veta om man gör det rätta för sina barn. Man hoppas att man lär dem skilja på rätt och fel, och om de skulle göra något dumt hoppas man också att man hanterar det på rätt sätt.

Det finns inga handböcker för hur man uppfostrar sina barn, eftersom att alla är unika - vad som fungerar för en familj behöver inte nödvändigtvis fungera för andra. Men en pappas uppläxning har fått en hel värld att reagera.

Matt Cox fick reda på att hans dotter hade mobbat andra elever på skolbussen, och därför blivit avstängd från att åka under en vecka. Dottern kom hem och sa att han skulle vara tvungen att skjutsa henne till skolan kommande vecka, men istället valde han ett annat alternativ, och försökte lära henne en läxa. 

– Jag upptäckte att hon såg privilegiet att åka buss och bil till och från skolan som en rättighet, och inte ett privilegie, berättar Matt. 


Fick promenera till skolan

Så, i måndags tvingade han istället sin dotter att gå till skolan, och postade en video på Facebook, med titeln: "Livsläxor".

Dottern har en mil till skolan, men hon tvingades inte gå hela sträckan, utan tre dagar i rad fick hon istället gå en tredjedel av den i kylan, med sin pappa som följde tätt bakom i bilen. 

Matt berättar om att han ville lära sin dotter om hur priviligerad hon är, och att mobbning aldrig kan tolereras. 

I slutet av promenaden verkar det som att budskapet har sjunkit in, och hon insåg att om hon inte hade mobbat någon så hade hon fortfarande suttit på bussen. 

Hoppas på att sprida budskapet vidare

Nu hoppas han att några av ungdomarna som ser videon kan lära sig någonting av den, men att även vuxna och föräldrar kan få sig en tankeställare. 

 – Jag hoppas också att föräldrar ser videon och börjar hålla sina barn ansvariga för deras handlingar och sluta sopa barnets handlingar under mattan med ideologin om att barn kommer att vara barn. Vi som föräldrar behöver stoppa mobbningen på hemmaplanen eftersom mobbning bara föder mobbning, säger Matt till News5.

Se klippet nedan. Vad tycker du? Var han för hård mot sin dotter eller agerade han rätt? Var det något han skulle ha gjort annorlunda?

Annons