Annons

Mannen ska ta sitt liv – går ut för en sista cigarett, när han inser vem som lurar i buskarna

Annons

Även om människan besitter en fantastisk förmåga att återhämta, kan intryck från en livshotande händelse fortsätta gäcka dig i många år.

Efter att ha kommit hem från krigets skådeplats var Josh Marino i väldigt dåligt skick.

Josh, som varit militär under stora delar av sitt liv, var plågad av både fysiska och psykiska skador.


Han hade även utvecklat PTSD, posttraumatiskt stressyndrom.

Varje dag han vaknade utvecklades till ett helvete. Josh hade svårt att fokusera på normala saker, var lättskrämd och ryckte till vid plötsliga ljud.

En natt bestämde han det fick vara nog – han gick ut för att röka sin ”sista” cigarett i regnet.

Josh kände att han var redo att avsluta sitt liv, det fanns ingen mening med att leva vidare.

Men när Josh satt där, djupt deprimerad och fast besluten om att begå självmord, hörde han något prassla i buskarna utanför huset.

Ett litet mjau kom buskarna och en liten kattunge dök upp.


”Han kom bara fram till mig och började gnida sig mot mitt ben. Han ville att jag skulle klappa honom. Då brast det för mig, jag började gråta som bara den. Han kanske visste hur jag kände mig, säger Josh.

Efter den där dagen började Josh gå ut för att mata kattungen. Det slutade oftast med att katten tog en lång tupplur på Josh knä.

Så fort Josh ropade kom katten kom springande. Josh började känna att han hade en mening mitt sitt liv, att katten betydde någonting för honom.


Josh döpte snart den hemlösa katten till ”Scout”.

”Jag slutade tänka på alla mina problem, och jag började tänka på alla hans problem”, säger Josh.

En dag när Josh kom tillbaka från sitt nya jobb var katten dock borta. Scout gick inte att hitta och i takt med att dagarna gick, märkte Josh vilken enorm effekt katten haft på hans liv.

Det var svårt att släppa sin räddande ängel.


Några månader senare gick Josh och hans flickvän till ett adoptionscenter, Fort Riley Stray Animal Shelter.

De kikade på alla de katter som behövde ett nytt, kärleksfullt hem. Plötsligt såg Josh en liten tass och stelnade till.


”Jag såg en liten svartvit tass skjuta ut, den försökte nå min vänstra arm. Jag tittade i buren och det var samma svartvita katt, det var Scout. Jag öppnade den lilla buren och tog upp honom, jag kramade honom ordentligt”, sade Josh.

Det hela slutade med att Josh adopterade Scout och tog honom hem, så att de alltid kunde vara tillsammans. Och som ni säkert kan föreställa er så är dessa två killar oskiljaktiga!

Detta lämnade mig i tårar. Sprid gärna detta vidare om du också tycker att djur är de finaste änglarna vi har på denna jord.

Annons