Annons

Politiker reste till Stockholm – gjorde allt för att få corona: ''En rolig grej''

Annons

Somliga tar det hemska coronaviruset på större allvar än andra.

Någon som inte dock verkar alltför berörd av pandemin är Storforspolitikern Urban Persson.

Nyligen reste han till Stockholm – för att försöka dra på sig smittan.

– Det var mest en rolig grej. Jag fick ju tyvärr inte corona, säger han till SVT Nyheter Värmland.


Kommunpolitikern Urban Persson i Storfors åkte till Stockholm – för att bli smittad av corona. Urban hade även med sig en vän som arbetar som läkare på den här resan. Var läkaren arbetar vill han inte uppge. Politikern för partiet Storforsdemokraterna beskriver det som "en kul grej", rapporterar lokala medier.

När SVT ifrågasätter honom med det faktum att även yngre personer blivit sjuka och mist livet av corona avfärdar Urban även det.

- Det finns ingen anledning att vara orolig. Det är en hysteri. Det är samma som med klimatet. Det går inte att ändra. Vi kan inte påverka det politiskt, säger Urban Persson till SVT Nyheter Värmland.

Den 14 april skulle han delta vid ett budgetmöte i kommunen tillsammans med bland annat kommunstyrelsens ordförande Hans Jildesten (S). Under mötet frågade Jildesten, som har diabetes, om det stämde att Persson varit i Stockholm för att få corona. Persson svarade att det stämde och då ombads han att lämna rummet och att vara med digitalt. Persson har JO-anmält detta och förstår inte oron.


- Nej, det gör jag inte. Han är 50 år. Det är ingen risk för honom. Han blir inte sjuk av det här, säger Persson.

Urban och hans läkar-vän tyckte att resan var ”en rolig grej”.

Urban Persson uppger att han ”tyvärr” inte har fått corona. Till tidningen Värmlands Folkblad säger han hade för avsikt att träffa en coronasmittad person i Stockholm.

–Jag är 63 år och har diabetes och högt blodtryck. Men jag är säker på att det inte skulle vara några problem. Problemet var att vi inte fick träffa den smittade, så det funkade inte. Jag testade i och för sig att slicka på ett rulltrapperäcke i tunnelbanan, men det bet inte, säger han till tidningen.

Urban riktar även stark kritik mot de andra på mötet (utöver Hans) som också ville att han skulle lämna mötet.

 - De är tomma i huvudet hela bunten. Det är helt sjukt det här. De är hysteriska allihop, säger Urban till SVT.

Vad tycker du om det här? Dela vidare artikeln för att berätta om dina tankar!

Annons