Annons

En trädgårdsmästare blir en ensam svans bästa vän och tar hand om honom

Annons

De flesta människor tenderar att bilda ett kärleksfullt och känslomässigt band med sina husdjur. Oavsett om det rör sig om en hund, en katt eller till och med en liten fisk eller en liten fågel, är det omöjligt att inte bli knuten till dessa fantastiska kamrater.

Men vad skulle du säga om vi berättade att det finns en man som har blivit vän med en vacker vit svan sedan ungefär ett år tillbaka? Denna sagolika historia ägde rum i Madrid, Spanien


Raul Pirù är trädgårdsmästare vid det kungliga klostret San Lorenzo i Escorial i Madrid och har tagit hand om växtligheten i den enorma trädgården på denna extraordinära plats sedan minst ett år tillbaka. Det är just på denna unika och sällsynta plats som Raul fann en oväntad vän i en svan.


Bilderna av denna vänskap togs av Rauls fru, Cala, som på sin officiella Instagramsida publicerade fotografier av det band som bildades mellan hennes man som är trädgårdsmästare och detta fantastiska vilda djur.


Raul lyckades bli vän med svanen just för att djuret var ensamt och inte hade någon hona vid sin sida. Av detta skäl tog trädgårdsmästaren under ett helt år hand om svanen, matade den, övergav den aldrig, precis som om den var en sann vän. Även om ägarna till denna otroliga trädgård snart planerar att skaffa även ett kvinnligt exemplar, kommer det att bli mycket svårt att ge upp en sådan vänskap.


Raul säger att det krävdes tre saker för att bli accepterad av denna vackra vita svan: "Många morgnar, mycket tålamod samt mycket omtanke och detta är resultatet!"

Och om slutresultatet är en vacker vänskap mellan en människa och ett vilt djur, så var det garanterat värt det!

Annons